Mahu bertanya

Ada tak ibu di luar sana memberi kan ank Nestle mknan khas untuk bayi tu.. Persoalannya bgi Nestle mknan bayi tu smpi umur berapa bulan ya..saya bgi ank saya mkn start umur 6 bulan Smpi umur ank ke berapa ya berhenti bgi Nestum mknan bayi tu.. Bharu nie saya mencuba bgi ank mkn Nestum.anak fast hari saya tak pernah bgi Nestum..saya bgi bubur yng di masak..ank no 2 nie saya bgi Nestum..sampi umur berapa bulan ya bgi Nestum dekat anak..

Mahu bertanya
5 Các câu trả lời

Kalau saya di rumah saya bagi anak makan real food . Tak bagi nestum ni . Melainkan saya keluar berjalan sahaja . Macam tidur di rumah makcik pakcik ke macam tu saya bagi anak makan nestum ni . Tapi kadang saya beli instant food baby . Setakat ni anak saya dah 2 tahun tak memilih makan . Kalau asyik bagi nestum ni sahaja takut nanti anak dah 8 bulan dia jadi tak nak makan real food sampai lah besar . ☺️

x digalakkan utk bagi nestum ya sis. nestum ada preservative. bagi ja real food. kalau malas nak masak byk kali boleh masak and frozen kn yg utk sehari punya. nanti nk makan panas kan balik je.

dah boleh berenti bagi nestum tu sis. cerelac byk perasa tambahan. baby makin besar perlu lebih nutrisi dan makanan yg lebih kasar. bagi dia kenal n rasa makanan sebenar.

Bila2 nak stop pun boleh. Kenalkan real food pada anak. Biar dia explore.

bole stop