Nk bertanya Ank yang no ke dua?

Nk bertanya Klau ank no dua masih ada jahitan tak di bawah..dan mudah tak untuk bby push klur..or macam mana ya..siapa sini yng dah bersalin ank no 2.

11 Các câu trả lời

Rasa ikut keadaan baby & diri sendiri. Mcm sya, ank sulung kena jahit sikit, ank ke 2 tak jahit. Ank ke3 target tak jahit knon dah pandai. Tapi kena jahit juga, sbb doktor kata bdn baby terbelit, bila push dia tarik balik hampir kena vakuum. Baby keluar pun ikut baby juga, org ckp first baby lmbat, tapi saya ank first tepat 37w dah keluar. Tapi baby ke 2 n 3 overdue 41w😅

InsyaAllah, belajar teknik pernafasan, nanti meneran cuba tahan nafas selama 10 saat.. sebelum bersalin practice lah tahan nafas dulu.. pastu jangan angkat punggung ,itu saja petuanya, InsyaAllah takkan kena gunting nanti. moga di permudahkan urusan bersalin oleh Allah.. takmo stress and nervous ya..relax saja. istighfar banyak2.

2y trước

amin🤲thanks you sis bgi semangat untuk saya..🥰 mudah-mudahan berjalan dengan lancar...amin..

sye ank sulung jahitan byk jgk.. bentuk jahitan tu "L" 💆smpai nk ddk pun sakit 😪 utk ank kedua.. kena jahit jgk tp x de la smpai bentuk L tu 🤣 pendek je kena jahit tp still ada... kurang dr 2 mgu jahitan dh baik.. harap yg ketiga ni takda jahitan lgsg.. aamin ya Allah 🤲

2y trước

saya anak sulung masa nurse check jahitan..saya tnya..berapa jahitan..nurse ckp bnyk jugk..7jahitan..tapi harap anak no 2 ni kurang lah jahitan..😁🤭

kebnykan org ckp lain anak lain" sis tp masa sy lahirkan anak sy no 2 xde jahit,alhmdulilah di permudahkan tak susah kluarkan,yg pnting sis pndai kwal semasa melahirkan jgn angkat punggung,dan bnykkan berzikir dn amal surah" insyallah semoga sis dipermudahkan,

ya Allahh.. alhamdulillah saya bersalin anak no 2 ni, laju je dia nak keluar .. belum sampai dalam dewan bersalin lg dah keluarr cuuu..😂😂..keluarlah dia di dalam kereta.. hahaha..tp beza anak no 1 pula.. hanya Allah yg tahu betapa nak buka jalan tu..😭😭

2y trước

Alhamdulilla juga, anak no 2 ni takada luka dan tak perlu jahit lgsung.. macam tak beranak pun ada.. tp, lain pula dtg sakit..iaitu rengatttt lepas bersalin..huhu😭😭😭.. Alhamdulillah sihat² belako

xpasti. sy pun bakal bersalin ank ke 2. pengalaman makcik sy pula msa bersalin ank ke 3. doktor xgunting. bila xdigunting koyak kiri kanan. lagi sensara. harap2 bila bersalin ke 2 ni xda koyak. masih trauma lgi teringat pengalaman dijahit hidup2

Depend juga sis. Sepupu sy even anak dah 7 org, masih doctor gunting juga di bawah. Kakak ipar sy anak 5 org, masih juga doctor gunting di bawah. Setiap anak kn berat x sama. Kalau kecik mungkin x gunting kot. Kalau besar kemungkinan gunting.

2y trước

kalau baby besar berat 4kg tak gunting dah terus sezer ..huhu..

saya anak kedua tak jahit. alhamdullilh. petua ikut arahan doktor je. teran dgn tenang dan sabar. jgn jerit ketika sakit. teran mcm nk buang air besar tu hehe. inshaAllah dipermudahkan

2y trước

doa kan saya nnti sis..skrng dah 36weeks6hari dah..nak bersalin anak no dua.

ikut baby dan keadaan ibu juga sis.sy anak no 2 bersalin normal tanpa jhitan.sbb takde msalah masa preg.cuma tinggi drh masa 1hri sblm bersalin je.ank 1.8kg je.kecik.😊😊ikut keadaan masing2.

Sy kna jahit🫠🫠tp tidak kna gunting,dia koyak sdri huhuhu..sbb bby besar😂😂