Hilang Selera Makan

Ibu2 dalam 3rd trimester ada yang hilang selesa makan nasi? Skrg ni mcm paksa2 ja makan nasi.

24 Các câu trả lời

Sama mcm sy... Msuk trimester 3 mlut mla rse tk sdp je. Tk tau nk mkn apa... Tp klu tk mkn perut kosong kosong muntah plak. Skrng 37weeks tiap2 hari muntah smpi g kluar nik mintak ubtbthn muntah. Tk larat lah hari2 muntah smpi pedih sluran tekak tu dok rse pedih ulu hati lagi hari2. Skrng bsabar je dok bertahan. Kdg2 tk sbr nk bersalin awal biar ilang smua tu... Hmmm...

Sy mkn Nasi kosong je dh sdp dh 🤣 ... Mase memula preggy pun sama then dh masuk 4bulan ke atas dh blh mkn mcm biasa ni dh nk masuk 37w xlalu lagi tgok kuah2 mkn Nasi kosong jela dgn ikan grg atau pun telur 😝

Saya pon skang mkn skit cepat mengah.. Xbrp nk lapar sgt skang dh 34w 6d tpi sbb fkirkn baby nii bru 1.9kg doc sruh tmbh brt lgi saya mkn jgk wlaupon mengah😅saya cepat dahaga dri lapar

5y trước

sy baru 28w pun slalu rasa mengah. makan nasik mmg suku je, itu pun rasa ketat jer perut. padahal perut tak nampak pun, risau gak kalau baby tak cukup berat. 32w nanti baru doc nak scan. banyak minggu lg nak lalui ni, harap sihat lah sampai bersalin.

Saya pula suka mkn yg org masakn..contoh blk uma mak ke..gi uma adik beradik ke..gi knduri tp klau nasi campur kedai jual x lalu mkn😅klau lrt masak sanggup masak sbb xnk mkn nasi kedai

Sama dgn sy, alahan dtg semula masa 3rd trimester. Berat turun naik je. Kesudahan preggy ni berat naik 4kg je. Sy amik nestum n oat je klu x lalu. Skrg dh 48days bersalin.

Sama la 😅 bila tak lalu makan nasi , sayur kurang ambil . HB pun jadi low . Kadang tu paksa juga makan nasi sebab nak makan sekali dgn sayur especially sayur bayam.

saya tak ,awal kehamilan je ,langsung takde selera. sekarang dah masuk 3rd trimes asyik lapar je . sehari dalam 4 or 5 kali makan nasi . lagi-lagi bile balik kg 😂

Tk selera tk perlu paksa pon 😅 byk lg mknn yg berkhasiat.. carbohydrate bleh la ganti dgn roti ke mee ke mihun ke.. yg penting sayur2 n buah2 tkleh skip..

Saya pon kurang selera mkn nasi skrg ni..32 weeks..klau mkn bnde lain ok,mcm kuew tiaw,mee ...nasi je rasa xde rasa nk mkn..hmm

5y trước

Sama macam saya sis.. 28week 2 day.. Payahh nak mkn nasi..

Sme la dgn Kita sis.dh msuk third trimester ni.mood Nasi DH kelaut.lg suka mkan benda merapu slain dry Nasi...