Hilang Selera Makan

Ibu2 dalam 3rd trimester ada yang hilang selesa makan nasi? Skrg ni mcm paksa2 ja makan nasi.

24 Các câu trả lời

Sy masa first trimester je masa alahan wak hal dalam sbln kot. Lepas pd tu selera mkn sapa skrg 34 week.

Sy pulak start je 25weeks mmg xlalu nk makan nasi. Asyik nk mkn kuih je. Nasi xblh telan langsung.. 😅

Sy sepanjang kehamilan tk lalu mkn.. Smpai la bersalin.. Alhamdulillah ank dlm perut tkde pape..

Sama la. Sy tak lalu nasi. Lebih suka roti, bihun/kuetiaw mcm tu start 3rd trimester

Same lah.. pikir yg dalam ni.. terpaksa la makan wpun xsampai 1 senduk😬..

Saya xlalu makan nasi dari awal pregnant lg. Dh try paksa pun tak jalan.

Tak juga, makan mcm biasa, kdg cepat lapar msuk 3rd trimester.

Sama la. Sy pon telan je sebab ingat Kat baby

Saya pun..makan pun sebab lapar je 😭

Awal2 je kurang. Akhir2 biasa byk makan 🤭

5y trước

Haha. Perlu makan. Makan la apa2 bihun ka, mee ka. Piza ka. Hehe..