Buat solat hajat 7 bulan

Ibu² buat ke ?

6 Các câu trả lời

First time dgr. Tapi saya tak buat sbb ni lebih kepada adat org dulu kan. Org sekarang ramai tk buat dah rasanya. Sbb ada certain acara yg macam cenderung ke arah khurafat (minum dan sapu air yg dibaca something kt perut). Kalau solat hajat dan doa selamat semata tanpa upacara pepelik tu boleh rasanya. Kalau ada yg konon betulkan kedudukan baby dlm perut tu boleh la elakkan. Sbb baby akan berpusing sendiri nanti, 7 bulan nk ke due date banyak masa lagi.

Planning nak buat jgk, family2 je. Boleh je buat, solat sunat hajat kan mmg kita selalu buat dari dulu. Contoh nak exam ke apa ke kita buat jgk. Utk pregnancy pun xsalah buat. Tapi ni solat semata la bukan yg terselit dgn adat org dulu2 apa semua tu mksud saya.

saya buat doa selamat masa 7 bulan dan makanan dibungkus hantar kat jiran². . duduk bandar tak sure la. . ada buat ke tak. . 😅

sy pn buat..suruh org surau bt..pastu antar makanan kt org surau.kalau suami setiap mase bt..

tak pernah dengar... tiap2 hari buat solat hajat pun boleh

takpernah lak dengar