KULIT BAYI KERING

Hi ibu semua, kulit baby sy kering. Dh stop semua losyen, minyak telon pon dh stop jgk. Tak tau nak sapu apa bg elok semula. Baby oil boleh? Ibu² ada cadangan?

KULIT BAYI KERING
15 Các câu trả lời

Anak saya ada mcm ni jugak tp dkt betis & pergelangan tangan. Masa jd mcm ni, saya notis sbb sabun. Sbb saya guna sabun tu ada buih, saya cuba dulu dgn sabun mcm ni sbb dpt hadiah . Lps tu kering mcm tu terus saya tukar guna sabun yg kurang buih, alhamdulillah skrg semakin ok wlpn still ada kering tu sikit. Masa anak first, tak pernah jd macam ni sbb dari day 1 terus guna sabun yg tak da buih. Time ni saya guna brand sabun Tropika. Yg latest ni pulak saya guna sabun Drypers Shea Butter

anak sya pun bgni , bru sembuh , hri tu smpai merah2 luka , sya perhati kan mna yg buat dia alergic sabun kain dia atau pun losen or minyak telon , rupa2 nya dia x sesuai pakai minyak telon tu , pdahal dri lahir dia pakai brand yg sma ja x penah tukar , tiba2 syg stop mnyak telon tu , 2-3hri ok suda , oh iyaa sis boleh cuba cream soft brand sebamed inshaallah sngt2 membantu .

9mo trước

ya try brand nie..

setempat atau smua bhgian bdn mcm ni? kalau hnya setempat bhgian yg ni,mungkin tak sesuai dgn produk yg Kita apply kt perut bby hri2. minyak panas,yuyi,telon,balm. ank sy dulu mcm ni. mcm menghakis kulit je.. bawa baby g jumpa Dr.. biasanya mmg take time juga laa kulit Tu nk pulih Jd lembut blik mcm biasa..

Kalau untuk anak saya, kulit anak akan jadi macam ni bila panas dan berpeluh. Jadinya, saya akan pakaikan baju tipis atau eyelet. Kadang pakaikan pampers je. Lepas tu lotion tak pernah tinggal. Itu sahaja yang saya akan buat.

bby sy dlu mcm ni jgk.. tp jdi kt peha ja.. klu duk depan aircon lgi la kering kulit dy.. nurse sugguest sapukan baby oil.. tp sy xsapu ap2.. mndi pun xpkai sabun..dlm 2 minggu kulit dy pulih then sy tukar kpda sabun cetaphil

Nak sapu apa2 bila kulit baby dah macam ni, better awak jumpa pakar sis. Takut apa yang di suggest oleh mommies kat sini nnti kang tak sesuai lagi teruk kulit anak awak. Jumpa pakar k. Semoga dipermudahkan urusan

mcm ank sy tp dy dh start mkn doc kata eczima sebiji mcm ni kering lsptu gatal2 kn..2 kali p KK lpstu diorg refer ke hsptl yg ad pakar kulit blh jd elergik sabun pastikan kulit dy sentiasa lembab

Based on my own experience. My first born pun mcm ni. First sbb sabun tak ngam. Tak boleh pakai head-to-toe. Second, minyak yuyee/telon tak ngam dekat kulit dia or terlalu panas.

pakai cream youbaby awk, mmg elok...ank sya pun masa newborn jdi mcm ni jgk kulit tak tahan....jdi cpt kering kulit bby kn sensitif

Anak sy ada ruam di muka. Sy sapu minyak kelapa dara sbb tu je sy berani sapu kat baby. Sbb organik alhamdulillah skit2 mula hilang