Masalah Keputihan dan gatal

Hi, i tgh preggy 29 weeks. Dh jumpa doc gov n private utk masalah keputihan.. Dia org bgai ubat insert, then bgai antibiotic and ubat sapu utk hilang rasa gatal.. Tapi keputihan dan gatal tu msa ade.. Lagi2 time tgh mlm, rsa gatal yg x tahan.. Anyone ade msalah ni? Mcm mna nk overcome msalah ni? Takut jgakk.. ???

13 Các câu trả lời

sy baru2 jugak dpt ubat insert , dh masukkan, just kurangkan gatal je, keputihan nmpk mcm byk je lg..sy pun x phm istilah warna keputihan dimata nurse ngan kite ni cmne...sy bgtau warna x putih, nk2 hijau dh...skali nurse amik sample ,die ckp putih lg.😅

5y trước

sye pn sme.. tp nurse tk bgi pon obt tok masukkn

kurangkan manis2...mkn yogurt ..rebus daun sireh cina .....lps tu berendam la dlm besen besar ngam2 badan kita...ambik asam keping dan garam bukit ..kena rajin buat la

Try pergi farmasi.. Farmasi pun ada pakar farmasi jugak.. Ada serbuk yg boleh selamat minum utk preggy mom.. Bolrh ikhtiar cuba tanya.

Sama la sy alami mslh yg sme gak. Ada mse mmg rasa gatal sgt. Kena rajin lap bg kering dan tukar panti liner. Minum air masak byk.

sllu rendam gn air suam + garam . lps rendam rse lega sikit . sy hri2 rendam bile gtal . Alhamdulillah kurang rse gtal

Basuh miss v dgn air garam atau air rebusan sireh..tp for me basuh miss v dgn air garam lg ok n cepat berkesan..

Sy pon sama.. Tp alhamdulillah after masukkan ubat insert tu.. Da xdek.. Kene lap miss V after pee....

Kurang kn mnum mnis2 sis.. Slalu tuka pnties n pantiliner...

Selalu tukar pantiliner & cuba makan yogurt asli

Kurangkan makan manis. Cuci selalu dgn air garam suam