Minum susu dan buah saya muntah

Hye nak tanya, saya minum susu lepastu saya terus makan jambu batu.. Setiap kali buat macam tu saya muntah.. Kenapa ye? Atau memang kena jarakkan ye pengambilan susu dengan buah?

2 Các câu trả lời

Kene jarakkan sis, sbb susu ada calcium takleh campur dgn jambu batu. Jambu batu ada acid folid so mintak jarakkan pengambilan antara dua ni ye👍🏻

3y trước

Okay sama sama hehe takpe👍🏻

better jarakkan..

3y trước

Okay baiklah.. Patutlah saya kerap muntah2 bila amik susu dan jambu batu.. Terima kasih ye 😊