BsP & kurma dan buah-buahan

Mommy nak tanya, kalau makan buah oren , kurma, anggur , jambu batu,.effect ke bacaan bSP tu? Klau minum susu HL @ godday tu effect jgk ke bacaan bSP? Isnin baru ni, bcaan pagi bsp pertama saya warna merah, 5.3.. doktor suh buat seminggu sekli.. tinggi sgt ye 5.3 tu??? #1stimemom #firstbaby #ingintahu #bsp #Gdm

6 Các câu trả lời

Saya gdm on dc. kalau hari buat bsp saya mmg jaga makan. minum susu dutch lady low fat roti wholemeal. kalau nasik 1 senduk sahaja. lebihkan sayuran sis dlm makanan tu. kalau bsp pkl8@9 malam tu pkl 10 saya dah start posa mlm tu . Alhamdulilah so far bsp sebulan sekali ja skrg.

Sy gdm. kalau nk minum susu tu biar malam. lps cek bsp 4x. tu. buah tu bole makan tp jgn byk. kurma pon bole smpai 3 biji je. kalau esok tu nak amek bacaan bsp pagi, xyah minum susu 5.3 tu mmg tinggi sangkut. Sy buat mcm tu

2y trước

Saya dipanggil hari ni, katanye ada kencing manis, disuruh buat bsp 4x ... dgn menyewa dari kk bayar rm20..mcm mana itu yer procedure, dan apa patut saya buat selepas ni, mengharapkan nasihat..saya dah 16 week.

Susu yang buat bsp merah tu. Pernah sekali kena skli waktu bacaan kedua. Padahal minum susu dan roti jee. Nasi un seseduk je. Kuih kalau bole jgn mkn. Sbb kandungan tinggi. Yg lain2 tu amik sikit2 da.

bacaan pre fasting mestilah 5.3 kebawah dan bacaan 2 jam selepas mkn kena 6.4 kebawah.. 5.3 tu untuk pre fasting dianggap atas pagar.. itu yg doktor beritahu sy..

http://Wasap.my/+601117194775/gdm sy pon ad gdm .. mmmg tjngi je doc sugest try produk ni . alhmdlhh la byk turunn ..

ssu mns klu ikt kn semua mknan mns..sye pn bsp lps insulin bacaan ok skit

3y trước

nsi pn xleh mkn byk semua ikt kn kne mkn skit2