Didik Anak

Hye, just nak tahu pendapat Korang, rasa rasa kan dalam nak educate anak, memang tak boleh naik tangan langsung ke? Atau boleh tapi jangan over mungkin as punishment supaya dia tahu dia salah dan di tempat yang betul. Sebab ada parents mmg tak bagi pukul anak langsung2 dan guna psychological method. Tapi kalau org tua dulu2 nasihat, spare the rod but spoil the child. Jom share pendapat korang. ?

Didik Anak
2 Các câu trả lời

Boleh guna dua2 kaedah sis. Nak kna tgok gaya keibubapaan yg digunapakai jg.

5y trước

Biasanya klu mak sy, dia akan rotan & explain baik2 kat anak punca2 anak dirotan. So dr situ anak boleh faham. Mak sy akan rotan di telapak tangan sahaja.