Minta pendapat

Assalam dan hai semua. Saya nak rant dekat sini sebab tak tahu nak cerita pada siapa. Korang okay ke kalau mak mertua masuk campur urusan rumah tangga korang? Sebab saya macam annoyed bila orang cuba control hidup saya. Mula-mula rasa macam dia bg nasihat. Yelah org tua kan. Tapi lame-lame tu sampai soal perancangan keluarga pun die nak sentuh saya jadi mcm ehhh sedangkan mak saya sendiri pun tak pernah nak control saya. Start dari masa first month kahwin sampai la dah bersalin ni. Terlebih concern ataupun saya yg tersalah faham? Tataulah. Soal apa yg ada dlm rumah saya, soal pekerjaan saya, soal anak, soal perancangan keluarga. Yes true nasihat tu bagus tapi sampai paksa saya utk ikut semua yg dia cakap tu yg buat rasa nak marah. Ke emosi je? Buntu lah nak fikir #bantusharing #mommybuntu

2 Các câu trả lời

hye.. sy pun mcmtu.. family sebelah suami tu cntrl sangat.. lpastu dorg sensitif sangat la.. sampai ank sy kena marah teruk dengan adq2 ipar sy.. mcm x adil.. adad la budak2 bermain kn, mesti Ade yg menangis.. then parent dorg annoying sangat.. terus mara2 ank sy dan pkl.. bile jd hal ne sy dngn suami bergaduh.. dengan pregnant mcmne. sakit perut sy, dan suami x izinkn lg ank sy pergi ke rumah keluarga nya.. its ok.. sy lg suka.. pasal keluarga mertua tu cuba abaikn.. sy pun malas nk fikir, walaupun hati sy sakit sangat.. sy x mahu fikir banyak kerana risaukn kandungan sy.. untuk awk pun bersabar banyak la ya, walaupun awk annoyed.. ☺️ moga awk kuat ya.. if awk tension awk boleh cari cara lain, mcm join bersembang dlm ne, berbagi pendapat.. awk dengar musik ke.. buat sesuatu yg membahagiakan awk ya.. jgn stress2 tau. dan jgn lupe jage kesihatan.. nnt awk da bersalin awk ade kwn yg sangat membahagiakan.. 😍 ok tcare.. ☺️

dengar je.. klau blh elak, elakkan.. xperlu bt.. 😉💪