pregnant.. lgi tp bby baru lahir 5 month

hye momy..sy baru lpas bsalin march lalu...tp skrg preggy lgi.. sy x rncng pun nk hamil lgi..sbp bby msih kcil.. boleh sapa² tlong x cam mna ni..boleh ke sy pergi hospital jmpa dktr tuk abortion??

19 Các câu trả lời

Mcm sy dlu baby br lahr 4bln sy preggy lg sy pon sm x rncang pon..sy pon ad dl ad rsa nk gugurkn tp kita fikir lg..Allah bg kita peluang rezeki ank maknany Allah ykn kita mampu mnjga..bncng dgn hasben pon xblh ckp klau Allah tak bg Ank lg cammane??itu kn rezeki..so sy pon ikut la xjd nk gugur..jumpa docter ckp ank prtm xblh mnum susu bdn lg cz tkt kluar lg janin dlm perut..kl lps brsalin br smbg lg bg susu..&lps brsalin msti kita fokus dgn ank prtm..ank k'2 x trlalu fokus sbb msh baby lps bg susu tdrkn la xbyk dukung..alhmdulillah skrg dh besar umu 5&4th.. &klau pertma lahir normal boleh jer..to kl czar rasany xblh msti tggu 2/3th br pregnant lg

X pe lah kalau dh rezeki... X pe die org dpt besar sama2... Sng sekolah sme2... Mcm sy ngn adik sy dulu sy 4 bulan mak sy pregnant adik sy... Pas tu adik sy pulak lahir x ckup bulan....Mula2 mmg ssah sikit belanja semua sbb rapat2 kn... Sekolah lg... Ni bila masing2 dh besar dh x payah fikir yg tu nk sekolah yg ni nk sekolah... Sbb dh habis sama2... Insyaallah allah permudahkn semua utk sis... Sabar ye..

Mcm saya dulu masa dpt mengandung anak kedua anak yg pertama masih 6 bln dan menyusu badan. Masa tu mmg terkejut dan tak rancang. Bila bygkan biar betul anak rapat2. Tapi saya selalu tanam dlm hati anak tu rezeki buat saya dan husband. Insyallah puan pun mesti kena kuat juga. Jgn fikir yg -ve takut nanti akan merosakkan masa depan puan dan husband dimasa akan dtg.

Kalau awak non muslim , boleh jumpa doc kot untuk dapatkan nasihat sama ada dibenanrkan gugur atau tak . Tak sure gugurkan kandungan tu boleh diterima ke untuk reason macam ni sebab sepatutnya kalau awak tak plan nak mengandung awak ambil perancang . Takut nanti awak yang kena bebel je sebab tak ambil perancang

5y trước

Sy pun sama mcm sis, baby baru 8bln sy pregnant lg. Dari mengandung smpi lahir sy mcm xsuka baby tu. Dia lahir pun sy biasa je. Smpi umur dia setahun dia terkena air panas dlm botol susu. Sejak tu sy syg kat dia, insaf terus. Skg dah 5thn umur. Sy mmg manjakan dia sgt2. Dah besar pun makan nak bersuap lg. Sis terima je baby tu, jgn jd mcm sy. Nsb baik anak baru setahun sy dah tersedar yg rezki Allah bg ada sebab

astaghfirullahalazim. Sye anak skrg ni baru 5 bulan skrg ni pregnant lagi. Rezeki Allah nk bagi even sye pakai protection pon. Sye redha je. Org lain nak anak x dpt pregnant kite ada rezeki.

Jgn gugurkn...Sya dlu mcm tuu juga...Bby bru 4month dah prgnnt bby ke-2 & skrg ank sya sulung 8y & ke-2 7y...Seronok tgk diorg mmbesar sma & p sklh sma²😂Rezekii tuu awk...Trima jea yea

Jgn gugurkn...Sya dlu mcm tuu juga...Bby bru 4month dah prgnnt bby ke-2 & skrg ank sya sulung 7y & ke-2 6y...Seronok tgk diorg mmbesar sma & p sklh sma²😂Rezekii tuu awk...Trima jea yea

Jgn gugurkn sis.. Anak tu pmbawa rezeki.. Bw bsabar, tenang kan diri.. Ada hikmah Allah kurniakn rezeki anak ni.. Insyaallah, Allah mudahkn pjlnn sis nnti.. Allah tahu sis mampu.. 💪

Jgn gugurkn...Sya dlu mcm tuu juga...Bby bru 4month dah prgnnt bby ke-2 & skrg ank sya sulung 8y & ke-2 7y...Seronok tgk diorg mmbesar sma & p sklh sma²..Rezekii tuu awk...

Allah.. best nya.. if possible i mmg nk pregnant lagi but baby lepaskn umur 7-8 bulan la.. so basically nk kene period dulu baru boleh ada chance to get pregnant ke mcm mana?