Hi ibu2 semua😍

Hi ibu2 semua..sy nk bertnya sesuai lgi ka umur 37@38 utk mngndung,sy tringin nk adik utk ank sy skrg ni dia da masuk 3 tahun lbih da tpi dktr ada ckp 3 tahun lalu sekiranya sy mngndung lgi sy ada mslh kekurangan darah lgi pun sy bkas ceazer...sy nk minta pndapat lebih lanjut ada yg mcm sy juga ka...

6 Các câu trả lời

Better consult dgn doctor. Doctor akan tgk medical history and akan buat assessment. Kalau okay, boleh je. Nak mengandung ni umur 40 lebih pun boleh kalau tahap kesihatan kita okay. Boleh start exercise, ubah lifestyle dan pemakanan ke arah yg lebih sihat, try increasekan lagi darah. Saya dulu low blood.. sebelum pregnant mmg rajinkan diri berjalan setiap hari, makan food high in iron, alhamdulillah masa pregnant bacaan darah cantik je.

ada 2 org kawan umur 40+ mengandung. high risk tapi kalau close monitoring inshaallah ok. sorg termengandung. lagi sorg jumpa doctor utk discuss dulu sbb ada history miscarriage masa trimester 3. dua dua baby sihat alhamdulillah. better jumpa doctor dulu sebelum mengandung.

Hi, seeloknya Puan minta pendapat daripada pakar ya. Kami ni bukan la siapa-siapa. Biar doktor yang bagi consultation.

Insya Allah boleh tu, mintak advise doktor. Isteri saya baru lepas bersalin ceaser selepas anak pertama umur 3 tahun. Isteri saya umur 42.

Kena tgk rekod kesihatan puan ye. Kawan saya ada je umur 40 pregnant. Alhamdulillah ok je.

2y trước

sy sihat juga cuma tu ja tekanan darah rendah

tny doktor pakar