boleh makan pedas2 ke time preggy ?

hye mommy2 .. tengah preggy boleh makan pedas2 tak ya ?? sebab saya nii kuat makan pedas .. dah masuk trimester kedua nii makan pedas je .. tapi husband marah 😅 dia tak bagi .. tapi tekak nak makan pedas2 😭

21 Các câu trả lời

sy ade tgk youtube pasal pemakanan diorang buat research, rupanya xde kaitan pun dgn baby bila kita makan pedas.. xde effect pn 😅 sy kuat makan pedas, thats why buat research mcm2.. end up x mmbahayakan pun sbnrnya.. kecuali perut xleh kompromi.. tkot kena heartburn je..

2y trước

terima kasih awak atas info ni 👍 saya memang craving makan pedas2 sejak mengandung ni. lega lepas tah7 pasal ni. thanks 😊

wktu preggy ibu mkn pedas ibu yg rse akibat..baby xde kaitan..cuma klu dah lhir beri kesan pd susu bdn..akibatkn baby boleh crit brit.. mkn pedas yg mlmpau tak preggy pun tak bgus..apth lg preggy.. klu pds2 biasa xde mslh lah..mkn ape xde mslh yg pnting brpada2..

saya pun sama , sejak pregnant kuat makan pedas² kalau sehari tak makan pedas tak sah mesti ada ambik skit .. makan je lah sis untuk hilangkan rasa ngidam tu tapi jangan terlampau pedas , makan berpada², macam saya ambik sikit janji ada rasa pedas pastu tak tambah dah .. 😊

Saya pun takut nak makan pedas. Masalahnya dah terbiasa masak semua pedas pedas. Husband tak bagi makan pedas. Tapi bila baca replies ni buat saya rasa assured sikit. Saya ada but research jugak, makan pedas tak affect baby. Hopefully okay lahhh

Saye dh 7bulan baru berani makan pedas2...suami tk kasi makan awal2 dulu.. Dh 7 bulan baru dia kasi tu pn jarang2...kalau awak nk makan sangat makan lh buat jamah2...takut kene pedih Ulu hati..

Setiap hri sy mkn pedas sis. Dri awl kehamilan lgi. Huhuh.. klo xde pedas takde seleraa. Alhamdulillah okey je smpai skrng dh nk beranak dh huhuh

3y trước

Sy skrg suke pdas dlu x suka sb gastrik berat dhlaa hrp x truk gastrik

Saya masa pregnant sekali rembat ramen dengan meggi pedas gilerr... Craving benda pedas.. ok je, kalau perut tak tahan jangan lah.. sya ni main rembat je semua

2y trước

saya pun teringin nak makan .. dapat letak sos dia sikit pun jadi lah .. tpi tkut .. 😣

xtau lah sy mkn pedas gak masa preggy. org kata nnt bby kulit x elok.. Tp ank sy mmg kulit hritu ada kering mybe sbb kene jemu bwh lampu + balik kene aircond je. hihi

saya makan je awak but jarang la tp suka benda pedas ,effect to baby im not sure bcause salah satu nk rasa baby move ialah pedas. bole buat research mengenai ni ye

Makan sikit² jer .. Jangan terlalu kerap sangat .. saya pun makan pedas , siap makan mee maggie pedas gila 😁

4y trước

Boleh je excuse sesekali cheat day mkn Maggie hehe.. Cuma Maggie ni yelah xelok utk kandungan. Apa yg kita mkn jd darah daging dia itu je hehe