boleh makan pedas2 ke time preggy ?

hye mommy2 .. tengah preggy boleh makan pedas2 tak ya ?? sebab saya nii kuat makan pedas .. dah masuk trimester kedua nii makan pedas je .. tapi husband marah 😅 dia tak bagi .. tapi tekak nak makan pedas2 😭

21 Các câu trả lời

Sama lah. Saya pun suka pedas2 bila masuk trimester kedua ni. Tapi takdelah yg pedas sgt2 tu. Janji pedas okay da. Hihi

4y trước

huhu tak pedas tak sah kan 😂

Bagi akak kan... Sebab kita mengidam, kita mkn saja apa yg kita nak, yg penting berpada pada ja☺️

Pada saya kalau lepas makan tak pedih ulu hati makan je. Saya memang suka pedas juga haha

sya pon suka mkn pedas sis,skrng dh trimester kedua dh....tpi jgn pedas sngt...

Xpedas mmg xlalu mkn kalau sy. Bakal melahirkan ank ke4 awalntahun depan

Kalau perut tahan ok la. Macam sy, kalau makan pedas jadi pedih ulu hati

Hahahahhaa saya makan jaa 😋😋 Masa mengandung harihari makan pedas

Xtau la wak, tp mak saya kata xelok. Nnty efek baby

Sy x tentu..kadang boleh kadang xboleh

Mak saya pesan jgn. Takut efek pd bayi