bole ke makan pedas2 ??

hi mommy yg tgh preg skrg . nak tnya if kta makan pedas2 ada tak effect dkt baby ? or mmg tak bole makan yg pedas . sbb kta jenis yg mmg suka makan pedas2 , kalau tak pedas kta tak makan :(

3 Các câu trả lời

Baby would not be affected. Akan affect si ibu je sebab spicy & oily food can lead to heartburn. Bila heartburn jadi gerd then gastric

sy bila pregnant tiba2 mcm xboleh makan pedas. auto heartburn. angin gastric n muntah². mungkin ikut masing² kesesuaian.

boleh mkn selagi tak ada alahan