BF + Susu Formula

Hye mommy. Saya skrg full breastfeeding, cuma nak tnya ada tak mommy kat sini, full breastfeeding and then baby umur brapa bulan baru mommy cmpur dgn susu formula?

6 Các câu trả lời

Kalau susu cukup dgn demand anak, x perlu campur susu melainkan ada saranan dr doc. Even kalau bekerja sekalipun, still boleh buat stok susu sebelum masuk keje semula. Bila anak dah masuk 6 bulan, dah boleh start mkn, demand susu dah x sama mcm sebelum 6 bulan sbb anak dah start mkn solid food. Masuk umur 1 thn ke atas, susu bukan lagi keperluan utama.

klau susu badan cukup, just pump jela. but if sis bakal bekerja, start sebulan ke atas nk ajar botol boleh dah. sy ikutkn xnk cmpur. tp sbb baby x brp kenyang minum susu bdn sy (mgkin atas faktor kesihatan sy dsb), so sy bergilir bg baby susu bdn n susu formula baru okay atas saranan doc. skrg baby dah 20 hari baru berat bdn naik n kuning turun

tak perlu campur. demand vs supply je. kalau bekerja,just pam susu. sbb anak makin besar,dh boleh bg makanan pelengkap. tak perlu bergantung pd susu tepung da

kalau susu cukup,xyah campur

kenapa awak nak campur ya?

Awak housewife ke bekerja?