Separation Anxiety

Hye any mommies here sedang melalui fasa ini? Baby tak nak sikit pun berjauhan dengan Mama 😅 confirm nangis teruk teruk. Dalam keadaan ‘darurat’ e.g nak ke tandas, Mommies semua buat macam mana? Bawa baby masuk toilet sekali, atau biar baby nangis dan selesaikan urusan dulu? Share share ye ☺️

Separation Anxiety
1 Trả lời

masa dia kecik dulu saya dukung masuk toilet sama sambil membuang😝 . bila nk cebok , letak kejap dalam tab mandi dia. ni dah besar 1y saya biar je dia nanggis ketuk pintu bilik air . lama lama dia dh faham. just kena bercakap dgn dia .bagitau kita nak masuk toilet kejap . so far alhamdulillah dia dh ok. cuma jadi pak tunggu depan pintu duk ketuk sambil sebut "dah dah dah" which means suruh kita keluar sbb dah sudah membuang katanya😂😂😂😂