hmm

Hmm..umur anak saya sekarang dah 1 bulan lebih, klau anak saya nangis je mesti mak kata "beri makan la, dulu masa kau kecik umur sebulan mak dah bagi kau makan tau, takde nye benda burok jdi, dh 6 dah anak mak ni membesar bdan sebb mak beri mkn semasa korang adik beradik umur 1 bulan, montel je besar je bdn, tak mudah lapar" Hmm, saya ckp la kat mak "haritu sya tengok dalam fb ada satu kes yang mak mertua dia bagi makan cucu dia umur 25 hri lagi, kalau cucu dia melalak, mesti dia asyik bising kat menantu dia dan cakap bagi makan, org dulu dulu okay je bagi mkn, lapar tu..sampai satu tahap masa mak baby tu letih dan tertidu x sedar dunia, bngun bngun je tgok ank d bawa mertua nya smbil mertua nya ckp, ni molek je dh mkn, tu la mak dh ckp kasi mkn kau tknk.. Last2 baby tu meninggl tak sempat dan tak puas lagi nk merasa hidup d dnia ni Pastu kan mak saya ckp "itu 25 hari memang tak patt pun bgi mkn, dulu korg smua umur 1 bln dh mkn " Saya ckp la "mak ni asyik2suruh kasi dia makan, tak sbr2 ke tggu dia besar sikit bru bri makan, saya rela berkorban untuk beli susu dia 4 5 paket tau sbb dia kuat menyusu, tu je makanan yg dia dpt mkn, usus baby ni kecik tau, okey kalau mak nk sngt dia mkn, mak bagi la tapi saya taknk tnggung apa2 jdi kat cucu mak, saya nk mak je tnggung". So apa pendapat korang, bagi ke tak bagi?

28 Các câu trả lời

Nasebla mak aku x mcm ni.bengong eh..mak aku ank 8.x penah pulak dia bg ank2 dia mkn umur sekecik tu.semua menyusu je.pelik btul mak sis ni.sis pun jgn la jd giler ikut ckp org tua tu.bkn semua ckp org tua ni kita bole ikut.pndai2 la.kita semua zmn skrg pegi sekolah n byk info psl baby2 ni...educate la mak sis tu...

4y trước

Uish bahasa awk ni mengata mak dia...walau dia mengadu psl mak dia...jgn la kata bengong giler...not nice...just bg pendapat ok..jgn la kondem mak dia..kesian yg membaca tu....