Sakit Badan

Hii Mummys. Ada tak yg pregnant sakit2x badan mcm sya. I think sya kurang calsium. Tulang smua sakit. Especially bila malam. Saya tak makan ubat calsium sebap sya malas. Sya minum susu jgak kan. Mcm mna nak hilang kan sakit bdan nie? Huhu Sya pregnant 34 weeks. Huhu

2 Các câu trả lời

Minum la susu @ makan pil kalsium. Sy dah lame sakit kaki kt betis dengan tumit 2hr lepas mtk pil kalsium doc xbg pon sbb sy kurang mnum air susu mse preggy.untung sis dpt pil kalsium mcm sy trpaksa la bergantung pd susu dgn khasiat sayur je.🙁

5y trước

Sy g kk wak. Xpng lg la checkup kt swasta scan pun x lg sbb kiteorg ikat perut suami keje pun x tntu duit xd la byk mne😑 Jmpe doc lg. Die siap tgk betis sy lg die ckp xde ape pun puan.kami mmg xkn bg incase ad hal yg teruk je. Bis ni dah teruk bile nk bg kn nk smpan buat pekasam gaknya. Siap ckp soh sy jge mkn jgn mkn byk nt berat naik.. Pdhl da ckp xbole mnum susu sgt..bila rse skit gg bru mnum

X cukup kalsium tu, kna mkn jg suplemen kalsium.. Ibu hamil perlu 1000mg kalsium dlm shari..

5y trước

Oouh mcm tuu. Eyer laa. Sya usahakan makan calsium bnyak2x sblum delivery nii. Spya nnty tulang tak sakit2x n badan. Huhu