Xdpt Buka Buku Pink

Hii mommy2 smue.. Nk tnya skit..knp kebanyakan hospital xnk buka buku pink untuk org yg sedang dlm proses perkahwinan? Sy sedih.. Sbb nk buka buku pink nk scan nk tahu perkembangan bby.. Tp nurse2 marah sy.. Ckp xblh buka buku pink wlpun msih dlm proses.. Sy kristian.. Tngh krusus msuk islam than krusus kawin.. Org x fham yg proses tu mmg ambil msa agak lme.. Sbb nk tunggu dri jbatan agan islm bgi tarikh.. Tertekan sja rsa klau nk scan dkt klinik luar tiap2 bln mna mampu.. Hmm? mmg smua dokter nurse mcm tu ke? Ptt org rmai nk buang bayi.. Disebab kn mrka.. Xfhm situasi..

46 Các câu trả lời

cuba g kk lh.. mne tau ada rezeki sis boleh buat buku pink..

hospital ke sis? kalau klinik kesihatan ada cuba buka? blh try ye

5y trước

blh tahun sis dh brapa minggu/bulan?

Buka buku pink kn ada sijil kahwin ke? Rs mcm xminta pn..

5y trước

Ya btul tmpt sy pn sama.. Kne ada copy sijil nikah n cpy ic suami isteri.. N lekat kat blkg buku..

Swasta rm45 jeq lebih kurang siap scan n ubat sume...

Salah tu . Sepatutnya dorg menjaga kita dgn baik .

Ikut proses sbb klau doktor cek takut tu bkn baby

Semoga dipermudahkan segala urusan ❤️

Pergi klinik kesihatan ibu & anak.

Area sy dpt ja sis wpn dlm proses

Buka buku kat klinik swasta je