Isu buka buku pink lewat

Sy cucuk depo xsedar pregnant tahu2 rsa gerak2 dlm perut...nmpk perut pn dh besar...sy takut nak bukak buku pink...takut nurse marah sbb dh lewat...mcm mna nk hadap nurse ye...klau yg ok xpe tkut nurse jnis x ok

14 Các câu trả lời

hadap je sis, sy pulak nurse mrah sbb hilg buku pink anak prtama. haha sy mrah balik nurse tu. terdiam trus, walhal sy bgthu dah buku pink mmg kne banjir sbb ad kt umah mak..dulu pantang sume umah mak. tpi nk jugk suh kita cri, ktenya tk boleh bukak slgi tk jmp yg anak prtama, skli sy balik. sy call abg sy yg krja KKM kte boleh je. trus sy besoknya dtg balik setepek sy bg.. biasa nurse yg bising tu nurse yg jaga kaunter, bukn nurse yg jaga app kita pun..

3mo trước

aikk 12 week takde la lewat sgt pun. standard la tu. saya pun bukak buku pink 12 weeks. nurse okay je.

skrg ni jarang tengok nurse marah bukak buku pink lambat, kalau marah pun sbb risau lagi lagi kalau ada past journey yg high risk…better pergi je bukak buku pink dari nnt nk beranak buku pink tk ada kene halau dari kecemasan😭 sbb dulu waktu i nk bersalin ada ibu tu tk buka buku pink, so dia kene marah dekat kecemasan sbb dr nurse tk boleh nk tahu anak tu mcmana😞

pergi je.sy pon amik pill.tup² pregnant,misi x ckp pape. cuma dia tya knp lbt dtg bukak buku. sy ckp x perasan ,sbb period mang irregular even makan pill. skrg dh nk msuk 7 bln..diorg pon xkn ckp byk.sbb % utk pregnant still ad,walau cucuk perancang. semoga dipermudahkan urusan awk ya.. positif yaa

sekejp je bising tu. wat x reti je.. sya pun dlu cucuk depo x sedar dh pregnant.. tetiba je mabuk² after 2-3w cucuk depo. sya buka buku kandungan dah msk 7 bln.. lagi² perasaan time tu mls sgt nk ulang alik gi KK..

3mo trước

bila cucuk depo mmg kita akan ada simptom kitaran haid tak teratur. doc kata tu normal.

saya bru² ni buka buku Pink dah 19minggu dah lewat, tu pun bising btul nurse NPE lewat buka buku.. 😭sampai sya nangis depan² mereka, sya tahan malu ada juga ibu² kat situ dengr

jangan hiraukan sesiapa nak marah ke bebel ke etc. bukan awak buat salah pun. just jujur, bagitahu je keadaan sebenar.

Hadap je sis.. xyah kesa nurse bising ke ape.. yg penting dorang buka je buku pink tu & pregnancy d pantau..

pgi nim sy dh trun tnda darah...agak2 klau pergi kcmsan trma ke kes sy dgn buku pink xde lgi

3mo trước

terima je sis, saya gugur baru ni 11 week tk buat buku lg, elok je hospital ambik.

ckp ja tak sedar.. haid tak tratur juga, tup tup rasa bgerak dlm perut.. 😂