Hi Mommy, normal tak toddler (1y8m) tidur tiap hari pukul 12-1am, lepas tu bagun lambat?

Is it healthy for them???

8 Các câu trả lời

Not healthy. Tapi anak first saya pun macamtu 😂 puas minta nasihat dari semua orang termasuk dr paediatric yang incharge anak. Pun tak jalan. Dari dia baby sampaiii 4 years. Memang tido lambat. Padahal start 2 tahun dia dah tak tido siang. Still malam tido pukul 12-1. Ni dah 5 tahun pandai dia sendiri tido awal sebab dah school. Tu pun tak seawal orang lain. Tanya orang lain anak2 tido pukul berapa rata2 cakap 8-9. Tapi anak saya tido pulul 11. Bangun pagi pukul 7.30. Dan tak tido siang.

Baya anak sy. Lahir dec 2021 kn? 😍 Takut terbiasa. Nnt mommy pun akan stress bila dia dh besar sikit n taknak tido mlm. Tukar rutin. Bg dia penat sikit harini, bawa tidur awal. 830-930 bawa tidur n gelapkan bilik, jgn lupa bg nap kejap lps zuhur tu. Nap tu penting utk bg anak membesar baik. (Tinggi)

11mo trước

Oo faham…kena bgtau mil la..ckp ada jadual. Budak besar ni tak perlu bg penat sgt pn utk bg penat, takutvterlalu penat pun dia xnk tido

Nope. Not healthy. Should be tido pukul 9malam or paling lewat 10malam. Bangun setiap pagi pukul 8@9pagi. Ini based paeds anak saya coaching parents last year. Untuk brain development. Elak anak tantrum/hyper and tumbesaran yang bagus

kita kena paksa dia tidur awal skit..jadikan rutin..mgkn awal mengamuk..kdg2 ok je..tp kdg sbb overtired ..sbaik nya jdikan rutin..wktu tdur.. tutup lampu..slalunya kalau dia aktif lg pon lama lama dia tdur sndri

baby sy 2021. tapi lahir april. hee. tua sikit dr baby awak. not healthy. kalau baby xcukup tido. boleh kacau berat badan baby kita juga awak. dan awak akan penat.

Not healthy for them. Even toddler masih kena jaga waktu tido die dan juga waktu nap die. Kena adjust balik waktu tu. Biasa anak awak tido lewat die buat apa?

Not healthy for them. Kena biasakan jadual tidur toddler awal. Ptg2 tu bawak pegi main taman ke, nnti mlm awal la dia tidur.

anak puan tinggi berat masa lahir dengan tinggi berat sekarang berapa?