BSP

Hari tu minum air gula.. Results terukk!! 10.4.. Allahu.. Mcm mne bole smpi tinggi mcm tu ye.. Sy akui kuat mkn tp x bnyk minum air manis pun... Esok yg nk kne check drh 4 kali tu.. Risau nye Ya Allah.. Ape petua ye nk turun kn reading tinggi tuu... Hmm... Tibe2 kne kencing manis..

18 Các câu trả lời

Sama la Kita sis..sngkut bila minum air gula.,8.2..kndungan seblm2 ni ok ja..Mai kli no sngkut pulak dah...lps tu kena buat bsp...mlm sy mkn NC separuh,ikan grg seprh,jam8 sy stop DH mkn..just minum air ksong ja,esoknya jam 8pg,cek 4.7...lps abik drh tu,sis trs mkn roti wholemeal,air kosong..jam12 abik drh dpt 4.4,lps tu sis trs mkn NC separuh,syr lbh,lauk skit...jam6, cek dpt 5.1...lps abik drh tu,trs sis mkn la roti wholemeal dgn buah epal hjau, jam10 cek sy dpt 4.7...result normal..Kira sehari tu jgn mkn yg manis2..air manis...

Sy slalu kalau hr bsp pg lps pkul 8 tu sementara nk cek pukul 11 tu sy mkn susu low fat+oat je. Lps pkul 11 mkn roti gardinea ikn bilis 2 bungkus lps tu pkul 12 ke pkul 1 mkn susu ngan oat jugak. Lps tu minum air kosong ja. Lps 4.30 ptg sy mkn roti tu jugak 2 bungkus. Lps pkul 8 mlm br sy mkn nasi

klu sy esok nk check bsp, hari ni sy kurg makan dah...nasik mkn tgh hari skali je, air manis, buah manis, sy x amik..byk mnum air kosong je, klu lapar mkn biskut kosong..last mkn pkul 7 mlm...pastu puasa la sampai pagi esok, puasa makan je,air masak tetap mnum..result bsp pg xtinggi sgt la..😃

Alamak... Mcm mne ni... Sy mkn bubur.. Buat bubur ltak garam sikit je... Pun bole naik jgk nnti eh... Mlm ni da mula puasa.. Minta esok reading tak tinggi... Harini punya bnyk minum air masak... Tktttttt...

sy esk minum gula..jadi hr ni..sy xblh mkn nasi la..kalau mnm susu kurma wktu pg sahaja blh x..lps tu mkn mee ke..ptg pon sy mkn roti butterscotch,mlm sy nk mkn ape ye..1st prgnt..xda pgalaman ni..risau jgk.

sblum puase jgn mkn nsi bnyk, dua sudip rata je . lebihkn lauk n syur . kuah2 lemak , msin2 ke ambik sikit je.. minum air kosong bnyk2.. klau mkn nsik bnyk confirm bsp tinggi

bila nak ambik bsp make sure puasa. jgn sentuh nasi dan air manis lgsg. mkn sandwich memadai. tuk yg minum air gula. 2 hari seblum nak minum, jgn mkn nasi dan minum air manis

Sama la saya sis. Haritu minum gula pun sangkut. Nurse tak bagitahu pulak berapa. Esok pon kene ambik darah 4 kali tu. Risau gak ni 😪

5y trước

Sy harini kne amik drh 4 kali... Lpas amik drh yg 1st kn, die sruh blik srapan.. Jgn mkn nasi lemak, roti canai.. Sy suggest mkn meesup or meesoto je.. Kuah sup tu.. Bacaan yg 1st 4.7, kedua td 5.0.. Naik sikit jela.. Nk kne Hati2..

Sama mcm sy tapi alhamdulillah bsp semua okay..doktor pun kata bsp cntik..mmg control mkn manis tuh ad tpi kalau tringin sgt..

Nasi tu yg menyebabkan gula Naik..sb nasi blh bertukr kpd gula dlm bdn..so kena krg2 Kan nasi..suku2 separuh