kencing manis

Sy sangkut kencing manis masa puasa 7.2 pas minum air gula 12 mcm tu.. ada ke ibu ll yg sama mcm sya.and mcm mane nk bg turunkan gula tu..isnin nie kena g kk untuk check lagi..sy betul ll buntu...ramai kata tinggi sgt ..sy betul ll risau sebelum mengandung x ada lak kencing manis..

2 Các câu trả lời

Sy pun ada gdm sis. Mmg kene kawal betul2 mknn kita. Kurgkn nasi dan jgn minum air manis langsung. Bykkn makan sayur2 dan protien, cth ikan, telur, daging, ayam dll

4y trước

Betul lah..baru je buat bsp dah turun jd 5.3 .. betul ll jg makan n x ambik langsung gula..mula ll hypo tapi lama ll ok sikit

lbh kurang sy ms puasa 6.5 pas minum air gula 12 hihihihi skrg tgh buat bsp sokmo