nak tahu

Haii mommy² smua nak tnya ni folid acid tu perlu minum juga ke atau x minum pon xpa.. Sya fast pregnant x tau apa²??

1 Trả lời

Perlu sgt2! Jgn skip yea folic acid. Sgt penting utk perkembangan baby yg sihat. Kalau kurang acid folic boleh menyebabkan penyakit pada baby

5y trước

Maaf cakap ya tapi antara kesan kepada bayi dalam kandungan kalau kurang acid folic, contohnya: Kecacatan saraf tunjang (neural tube defect), Pembentukan otak & tempurung kepala yang tidak sempurna (anecephaly) Lahir baby pre-mature & anemia, Pembentukan kaki & tangan yang tidak sama (limb reduction) Nauzubillah. Minta2 baby sihat..so makan k acid folic, still sempat sebelum baby lahir.