Hovid Folid Acid

Assalamualaikum, haii mummies sy nak tnya sapa prnah makan ni, macam mana feedback ya.. Okay tak? Staf pharmacy tu suggest yg ni dkat sy..

Hovid Folid Acid
9 Các câu trả lời

Salam..saya pun sekadr ingin dapatkn kepastian..utk mrancang kehamilan disyorkn 0.4 mg bila da sah mgandung boleh ambil asid folik dgn dosage 1mg dan utk 5 mg ni pula dos yg tinggi sikit kn..so mummy2 yg ambil 5mg ni mmg okeyla ya..sbb sy refer dosage asid folik pada Obimin baru 1mg..terima kasih..maaf btanya sbb suami beli yg 5mg 😅juga

5y trước

Ya faham..berbeza pendapat dan pandangan masing2 bila kita jumpa Doktor misi semua ada yg akn suggest dos sekian2 kan..yg ptg kita ambil juga utk kebaikan baby dan mommy2 semua..in shaa Allah dlm pemakanan seharian kita pun ada sumber asid folik secara semulajadi🙂

Waalaikumsalam. Mana2 pun boleh sis. Acid folic ni makan tambahan. Kalau lebih pun dia akan keluar sendiri dari badan kita.

Tak kisah apa2 brand acid folic asalkn dgn dos yg betul 5mg

X pnh try...tp ok la kot if dye suggest yg nie...

Okay je sis, sy pun makan yg ni.

5y trước

Okey sis, tq sy cuba 😁

Yes important to eat it

ok sis. sy pernah mkn.

5y trước

Yka sis, tq sy bru nk cuba

Tablets rm 1.

Yes okay