bacaan bsp

haii ibu2..mccm mana ya nak cantikkan bacaan bsp tu ??..pagi td bacaan 6.6 lps tu tgahari 5.3 ptg td 5.2..nti jam7.30 kna prgi kk lg cek bsp lg skali??..bingung da mau buat apa..sya mnum bnyk air je lgsung x sentuh makann berat brekpes pgi td pn mkn mee tu pn beberapa suap sja..misi kt kk bising2 dgn sya sbp bacaan bsp x cantik..ada petua x ibu2 yg ada pengalaman gdm msa hamil apa yg ibu2 amik dlm diet ??..tq ?

30 Các câu trả lời

Klu mkn dh jaga, atau x mkn apapun bsp tetap tinggi tu tandanya hormon. Bkn psl apa sis mkn. Gula dlm darah sis mmg tinggi. So, kene on ubat@insulin klu kes cmni. Rasanya utk bacaan sis ni, ubat la dulu dorg ON.

Sy pn gdm on diet..alhmdulillah pg bca 4.3, 4.6 & 5.1 shari sblom buat bsp sy dh krgkn mkn & mnum manis² dn bykkn mnum air msak mkn nc sblom pkul 7mlm dn slps itu sy xda mkn apa² lg hnya mnum air msak shja

Saya pun mula2 macam Tu pagi mesti tinggi sikit tapi tak sampai 6...Makan ubat sebiji 2 kali Makan,tapi still Sama,then doc suruh Makan ubat 2 biji pagi 2 biji Malam.. check bsp pagi 4.8..

Sya gdm insulin jugak ,,,dh cuba deit mcm² tapi tetap sama je..pagi mesti tinggi 5.9 ,tengah hari dan ptng bacaan sama 6.0 mlm je ok sikit 5.2 ....dh 3 minggu MCM tu,,las dh kena insulin..

4y trước

Sy gdm. Dktor kata klo bawah 6 tu normal.. Sebab dia paling nk tgk sebelum sarapan pg tu. Make sure bawah 5.3 ke bwah selepas tu xpe dh.. Kena bawah 6.7..tp mngkin lain hospital lain cara

Kalo mkn vitamin c bole ker turunkan bsp to. Nk tanye juga sbb saya pon de mslh bsp x cantik bila check. Skrg dh kena on ubat. Nurse kat klinik kk pon dh bising2.

Kalau sis da bt mcm2 cara jaga pemakanan tu tpi still bsp naik , takpayah kesah .. hormon mase mengandung .. so rilek je .. at last sis jage mkn mcm biasa je eh ..

4y trước

haah betul . hormon badan xsama

Saya nasi bedal jgk msa buat bsp. Pastu mkn apple hijau air masak. Apple hijau cri la yg mnis2 sikit. Stge msam sgat xleh mkn pulak😁

sy gdm insulin ngan mkn ubat.skrg kt hospital tggu nk brsalin 37w sbb baby besar 3.44 kg.dah control diet tp bacaan gula tetap tggi...

4y trước

masa doktor cek bukaan dah buka belum sis.? haritu saya g hosp, doktor cek bukaan tak lagi tapi doktor pakar kasi balik. isnin ni kena admit wad terus dah.

Seboleh2nya bacaan pagi tu kena jaga😅sebb puas nak dekat 8 jam..jd sebaik2nya bacaan biarla bwah 5.3..mlm tu jn mnum mnis

Yg pagi tu tinggi..lepas 2 mgu mesti kena buat lg..saya mgu lepas yg pagi 5.5-4.9-5.1-5.1... Pun kena repeat lg sekali mgu dpn..

5y trước

saye pg n tgh hari ok .. apasal naik ptg n mlm makin naik ek 😂 nk mkn apeeeee