keguguran 2 kali

Hai sume? nk tnye pndapat sume.. Sy prnah kguguran kli prtma pda feb 2019 pd usia kndungan 6w, bln 8 2019 sy dsahkn pregnant lg n ggur lg pda usia kndungan 10w.. N skng sy prgnnt 6w..sekarang sy rse lenguh2 di bhgian bwh perut n bila jln sy rse x selesa tp tiada bleeding..normal x tu?sy rsau n sdih klau ggur lg..n ad tips x cmne nk elak keguguran?

2 Các câu trả lời

Saya pregnant 11 weeks skrg..memang tiap2 hr rasa cramp kat bwh perut..kalau buat kerja berat lg cepat terasa..saya pun harap yg elok2 je..asalkan jgn bleeding..sbb dulu masa 4 month pregnant anak ke 3, bleeding..n hampir2 keguguran..mujur cepat2 ke hospital n doktor pantau..

Sy pon pernah gugur april19, 8w.. Nov19 alhamdulillah sy pregnant, sy banyak rehat je sis. Kerja semua suami n mertua buat.. Sebab sy jenis lemah.. Banyak gerak mesti bleeding.. Sekarang alhamdulillah 6bln dah.. 😊😊😊