gerakan baby

hai slamat malam .. tengah risau sbenarnya ni , biasanya lepas maghrib atau sebelah malam baby aktif sgt brgerak dalam perut ni tp malam ni sy cuba rasa tp mcm tak ada sgt . risaunya Ya Allah .. tp siang td aktif je gerak lebih 10x .. cuma malam ni je kurang .. normal ke ah ??

1 Trả lời

Sama sis. Risau sgt skrg. Bby 32w5d. Dah puas kacau2, minum air ais. Takde respon sangat.

5y trước

Sy pergi emergency pukul 2 pagi sis. Tak lena tidur risaukan baby. Nangis sampai suami risau, terus ajak gi emergency. Hahaha. Sebab baby gerak tapi slow sangat. Sy tak puas hati kenapa baby slow. Selalunya sampai senget2 perut dia bergerak. Doctor buat ctg, baby okay. Elok pulak dia gerak2 bila pasang ctg tu. Pastu kuat pulak tu. Sy warded sekejap sampai 5ptg esoknya utk pantauan in case baby gerak slow lagi tp alhamdulillah okay. Doc cakap maybe kita penat sangat so baby pun penat jugak.