Stress..

Hai sis.. boleh sy mahu berkongsi cerita.. sy stress laa di tempat kerja sy.. kandungan sudah masuk 30week.. kandungan pertama tpi ada sorg kakak di tempat kerja sy ni andartu umur 35 dan dengar dia ada fair dgn boss.. dia selalu mengutuk di blkg sy kepada staff lain dan complain yg bkn2 kpd boss.. sy kerap ambil mc skrg sbb badan letih sgt.. dr awai dulu sy kerja mmg jarang cuti tp dulu boleh laa sbb sy belom kahwin.. skrg bila dah berbadan dua bru sy kerap mc.. mc pun sah GH punya.. bkn mc beli tapi dia slalu ckp yg sy ni mengada.. org lain mengandung xdak letih sakit mcm sy selalu ambil mc.. mcm dia ckp yg sy mngandung saja bt2 drama.. padahal kerja dduk depan komputer ja.. dan dia sendiri minta sy berhenti kerja kalau sudah tak boleh kerja katanya.. boss sdri xpena ckp apa2 kat sy tp dia yg over.. ptut ke sy berhenti saja kerja skrg.. pendapatan suami pun tak mencukupi utk tmpung smua.. sbb itu sy masih bekerja.. semua ini bt sy stress laa sis.. tak tahu apa ptut dibuatnya.. ?

72 Các câu trả lời

Abaikan dia ..banyakkan sabar ye sis

Ignore je sis, always think positive

Selagi bos x cakap apa..abaikan je

Pedulikan dia...

Sy pon pernah ade situasi lbh kurg sama mcm sis. Sy kerja dari belum kawen. Lps beberapa bln kawen sy ambil keputusan resign sbb tak tahan dengan senior staff department sy tu

Tak payah berhenti. Selagi boss tak bunyi, diamkan je. Fikir pasal baby je. Fikir pasal suami. Pergi office, buat dang je dekat dia. Dengki lettew.

abaikan mulut org . klo lebih2 pg jabatan buruh

Siapalah dia nk tutup periuk nasi org..senang2 je nk suh org brenti. Eh geram plak. Belum kene dia yg ngandung nnt.. Haa tau la semput dan letihnya cmne..

Mommy jgn stress2 ya.. fkirkan baby sis tu.. kesian dia kalau mommy asyik stress.... Xyh fkir acik awang tu kayh.. fkir diri sis dgn baby lg better..

Lntak org mcm tu... Klu ikot ke mulut die, xlh hidup sng la kite... Abaikn je.. Biase org cmtu, dengki je benonye... Biokn je..