mc tak larat

Sy 35minggu dh.. x pe kn hri ni ambil mc. Org phm je kn. Sy bgn pgi ni rsa x leh bgn, sakit blakang. Tempat keje sy bnyk org laki dan mereka suka ckap2 blakang. Risau kta sy ni pemalas ke apa. Msa first trimester ada la dua hri jgk sy mc sbb alahan ni kira kali ketiga la mc. bnyk sngt ke sy amik mc ni tpi sy mmg rsa tak larat, rsa nk nangis and emo je 😭😭 dh bnyk hari sy tahan je pegi keje sblm ni .. stress… 😢😢

6 Các câu trả lời

Sy dlu kje pstu ade sorg akk ni pregnt sllu mc kt office plk rmai lelaki , mmng btul lelaki2 kuat mngate juga , msa tu sy dngr dn sy tgur dorg sy ckp “ pmpuan pregnt ade msanya pbt xlarat org tu brbdn 2 klau jdi apa2 kt die mcm mne dhlah lbtkn 2nyawa , korg tu dlu ddk dlm rahim wanita juga jdi jngn nk ckp2 org tu plmas bagai “ Msa ni dhlah sy bru umur 15thn 😂 tp sbbkn sy prna jaga mak sy time pregnt dn besalin kt rmh time tu sy faham sngt2 brtpa susahnya org pregnt , skng pun sy tngh pregnt 38w jdi fhm sngt2 huhuhuhuhu Xpe ye sis , sis kuatkn smngat sis jngn prdulikn apa yg org nk ckp , time pregnt ambil MC ni normal boss msti fhm , yelah dorg boss msti dorg fhm bnda2 mcm ni 🤭 dh sis kuatkn je smngt sis ingat ade bby dlm rahim tu yg prlu d risaukn abaikan je apa yg org ckp tu

Sis satu tips saya, jangan tunjuk yg kita ni ‘ok’ depan orang. Kalau tak ok, buat cara tak ok. Tak apa sis tunjuk yg kita ni fragile sebab itu selayaknya. Bila kita buat2 macam ok, orang ingat kita mmg tgh ok dan akan kata kita mengada bila kita nak berehat. Org laki mmg pandai bercakap benda yg dorg tak tahu. Satu hari nanti bila isteri dorg kena benda sama, baru dorg faham.

1y trước

ye la tu kn. sy pun mmg jenis ckap ok wlaupun penat sngt. next time x mau dah la..

Takpa sis, utamakan kesihatan sis dgn baby..saya baru 33weeks pun dah tak berapa nak larat, kdg paksa diri jugak tapi bila saya paksa diri baby kurang gerak sampai saya sendiri naik risau and stress dan la kita penat kan...bila saya relax2 rehat tak push sngt diri ni kemain baby aktif dlm perut..abaikan mulut org, tak rugi pape pun bukan kita sengaja ambik kesempatan 😊

saya dr awal pregnancy kerap mc sbb alahan teruk.. lantak lahh apa org nak ckp.. sama je kalau gi keje tp badan tak sihat still tk leh buat keje dgn baik.. org tetap mengata jugak.. fikir kan diri sendiri je lagi baik...

Sian nya awak.. saya yg housewife 34 minggu pun buat kerja rumah mana yg larat je. Buat pun slow slow je..Dont burden yourself ya. MC je sis.. kita yang rasa body kita sakit sakit. Pedulikan mulut orang

MC tu hak kita. Tiada kaitan dengan orang