Stress..

Hai sis.. boleh sy mahu berkongsi cerita.. sy stress laa di tempat kerja sy.. kandungan sudah masuk 30week.. kandungan pertama tpi ada sorg kakak di tempat kerja sy ni andartu umur 35 dan dengar dia ada fair dgn boss.. dia selalu mengutuk di blkg sy kepada staff lain dan complain yg bkn2 kpd boss.. sy kerap ambil mc skrg sbb badan letih sgt.. dr awai dulu sy kerja mmg jarang cuti tp dulu boleh laa sbb sy belom kahwin.. skrg bila dah berbadan dua bru sy kerap mc.. mc pun sah GH punya.. bkn mc beli tapi dia slalu ckp yg sy ni mengada.. org lain mengandung xdak letih sakit mcm sy selalu ambil mc.. mcm dia ckp yg sy mngandung saja bt2 drama.. padahal kerja dduk depan komputer ja.. dan dia sendiri minta sy berhenti kerja kalau sudah tak boleh kerja katanya.. boss sdri xpena ckp apa2 kat sy tp dia yg over.. ptut ke sy berhenti saja kerja skrg.. pendapatan suami pun tak mencukupi utk tmpung smua.. sbb itu sy masih bekerja.. semua ini bt sy stress laa sis.. tak tahu apa ptut dibuatnya.. ?

72 Các câu trả lời

Xyah peduli mulut puaka mcmtu. Sis teruskan je kerja, xlarat, bole minta cuti. Maternity leave kan ada utk lps bsalin nti. Org mcmtu, selagi sis layan, lagi dia suka tau.. 😌 Abaikan je..

Kalau dia tlg bayar kan bil air letrik, baru sis dengar cakap dia 🤣 buat taktau je, lg sis give up lg dia suka