Lambat period 4 hari, test macam positif tapi hari ke-5 saya period, macam mana tu?

Hai semua, saya baru dalam dunia ni. Saya lambat datang haid dah 4 hari, sevelum ni tak pernah. Hari ke-3 tu saya buat test lepastu samar2, macam tu apa maksudnya? Lepastu tiba2 hari ke-5 saya datang period dengan senggugut teruk. 🥲 fikir macam2 dah sekarang ni. risau. #firstmom #bantusharing #ingintahu #pengantinbaru #pleasehelp

Lambat period 4 hari, test macam positif tapi hari ke-5 saya period, macam mana tu?
15 Các câu trả lời

False positive rasanya. Mungkin ada persenyawaan berlaku tp tak lekat dekat dinding rahim. Kalau nak confirmkan boleh pergi scan. Masa saya dulu pun jdi mcm ni. Test upt dpt double line lebih terang dari ni. Pergi klinik pun dpt double line dekat klinik tu. Tapi lepastu keluar darah. Pergi kk scan doc kata rahim tak mcm org pregnant. So saya anggap jelah takde rezeki. Takpe sis boleh cuba lagi sekali nanti okay. Semoga ada rezeki

2y trước

Tadi sy dh jumpa dr & buat check up + scan, betul macam awk cakap tu, dr kata mungkin early miscarriage, tapi keadaan rahim okay alhamdulillah.

saya pernah mcm ni thn lepas. igt delay sbb pregnant tp lps beberapa hari period pun dtg. result hcg double line samar2. dua kali terkena last year so sy anggap xde rezeki. alhamdulillah this year betul2 ada rezeki pregnant. delay period, result double line terang and tggu juga takut kena scam dgn period, end up sebulan tggu period x dtg. dan sekarang tggu hari nak bersalin. insyaallah

2y trước

Tahniah! 💘 semoga urusan dipermudahkan

rasanya chemical pregnancy..sy pernah mcm ni.2 kali kena bulan 1 n bulan 5..3 upt line samar tp terang sikit dari awak..lepas 2 hari turun darah.persenyawaan ada tp tak lekat lama kat dinding rahim...turun sekali darah..lepas tu ttc balik.. alhamdulillah sekarang dah 10w..

2y trước

alhamdulillah, tahniah awk, take care 😘 Betullah tu, dr cakap benda sama time saya pergi check up tadi

Sama la mcm saya. lagi pekat drpd ini. tapi esok nya period mcm biasa. Saya meraung sedih. Tapi kan, now saya tetap jugak check. Tapi skg lebih kepada usaha dan redha. Saya harap Tuhan izinkan kita merasai nikmat drnya. ❤️

2y trước

Ni sama macam saya. Hari keempat double line. Tiba2 hari kelima period. Tapi period 1 hari je 🤣 Pastu just spotting sikit2. Sy anggap period jela dan sy pun tak pergi jumpa dr hahahaha sbb sy takut nak berharap 😢 I mean- since kita period kan, what else? Should be not pregnant ajela 😌 Tapi my double line lebih terang dari awak. But I anggap upt tu rosak 😂

saya pernah datang period mcm biasa waktu pregnant. saya tak tahu saya pregnant. dan gugur seminggu lepas period. rupanya saya dah mengandung 6 minggu lebih. keluarga saya mmg ada sejarah pregnant tapi period.

boleh jadi betul pregg boleh jadi false pregncy . kakak sy smpai kandungan 5bulan period dia pun tak tahu dia mgandung 😅😅 .

ye btul boleh jdi tu chemical pregnancy. tapi sis klu perut berpanjangan sakit better pegi check. takut kandungan luar rahim.

2y trước

sy dah pergi check up & scan tadi, dr kata mungkin tak melekat, so ini dikira period biasa. alhamdulillah keadaan okay

Semoga ada rezeki sis dan semua yang sedang menunggu zuriat dikurniakan rezeki mengandung .. Aaaminnn

try amalkan nie sis.. utk period yg teratur dan kurangkan senggugut 0179181078

macam saye period tapi pregnant bulan depannya tak datang period check da 5 minggu