Gugur rambut

Hai semua.. ada tak jadi mcm saya, dia mcm ni Sya bru shja lepas bersalin, sy perasan yg rmbut sya gugur sgt bnyk. Ketika sy sikat rmbut akn melekat dgn bnyk. Ada ka normal mcm tu? Atau sy prlu jmpa dr? Sy stress sbb rmbut byk kat lantai🥲 #ingintahu #firstmom

13 Các câu trả lời

Hi sis. Suatu yg normal kalau rambut gugur lepas bersalin. Selalunya kembali normal kalau baby dah tumbuh gigi. Org tua2 ckp kalau anak kluar air liur bukan sbb ape yg kite ngidam tu tak dapat tapi sbb gusi baby tgh standby utk tumbuh gigi…mase anak sulung dulu pun mcm tu, rambut slalu gugur… lepas anak dah tumbuh gigi , rambut dah kurang gugur. Skang dah bersalin anak yg kedua, alami perkara yg same… so, solution dia adalah teruskan makan makanan yg berkhasiat…in shaa Allah lepas anak dah masuk 6 bulan, rambut akan lebat balik…

normal sgt tu sis rambut gugur sbb perubahan hormon kita lepas bersalin lagi2 bila 4 ke 5 bulan lepas bersalin , lama2 nnti okay anak saya dah 10 bulan baru elok balik rambut ni tu pun saya potong rambut pendek.

Normal rambut gugur lepas bersalin …. Awak boleh suruh hubby beli coconut oil Warna biru dekat kedai india … mmg elok .. rambut lebat balik

sy dr preg sampai bersalin n preg balik rambut gugur dh mcm org sakit cancer😅tapi sy biarkan jela x tau nk wat ap dh

sy start bby main liur dlm 3 bulan rsanya skrng bby da 8 bulan ..masi lg..smpai jrng sikat rambut sbb tkt..

normal. teruskan makan makanan2 berkhasiat mcm time preggy nanti hormon dah stabil dia elok balik

anak umur 3 4 bulan ke? tu normal sebab penurunan hormon mengandung

Saya kalau sikat mmg sekepal rambut gugur 😩😩😩😩

normal sgt dik.. hormon Sedang berubah..

Mmg normal lps bersalin rmbut gugur.