Sendawa

Hai saya ade problem nak sendawakan baby..baby saya susah sangat nak sendawa...biasanya lepas 15min menyusu camtu kalau die main2 sendiri baru die tersendawa sendiri..kalau kite yg sendawakan memang bercinta nak tunggu...camane ye..

13 Các câu trả lời

Baringkan jangan landai .. Tinggikan bantal .. Supayandia x tersedak n muntah .. Sy salunya nak sendawakan anak buah ,dukung mcm peluk ,urut2 belakang badan dia .. Belajar sesikit pasai sy pn tengah preggy 😁😁😁

Sama la. Tp susah bila baby dah tidur. Mmg tak sendawa. Malam2 mata ngantok sudahnya tido kan je dia. Kalau dia tido sy tk risau. Bila dia bgn, pastu letak tu yg risau. Sbb mmg dia akan muntah byk.

baby i pn dlu mcm tu susah sendawa, but then doktor suruh i naikkan amount susu dia dari 2 oz ke 2.5oz/3oz alhamdullilah baby lepas menyusu je terus sendawa sbb kenyang

4y trước

Bby awk brpa bulan ye??

Position yang baby senang sendawa masa dia meniarap , masa kita tengah dukung dia menegak kat bahu tu atau boleh duduk kan dia and condong kan sikit badan dia

5y trước

Owh..ok2..thanks!

Sama mcm sy. Mcm2 position dah try. Kekadang menjadi, kekadang tak. So terpaksa la bagi baby tido mengiring kejap. Nak elak dia tersedak masa tido.

Anak saya pun macam tu. Susah nak sendawa 😂😅. Lepas minum susu tu, 15 minit juga lah nak sendawa kan dia.

Hai ank sy pn mcm tu. 4 bulan skrg. Dah sembang2 lame2 baru sendawa. Klu tepuk bkg slow2 memg x jd 😂

bby sya pon cmtu jgaa.. kdg nk mnyusu bnyak bru ada sendawa... klay x mmg tggu je lah

Klu sya tepuk sendawakan bby sya dlu yg sendawa.hahahhahaha

hahaha kan. mmng lama. paling lama saya pernah sampai 2 jam .