Risau .

Hai , nak tanya , sy pregnant 9w..sy selalu risau adakah baby dlm perut sy sihat , mana macam ye kita nk tahu baby sihat selain scan .. ada yg bagitahu selagi takde pendarahan jgn risau baby okay ..betul ke?

30 Các câu trả lời

Relax la....in syaa Allah baby ok... Apa kata awak buat macam saya buat... Tiap kali nak solat saya pegang perut dan ajak solat sekali.... Tiap kali baca al Quran saya pegang perut dan kata anak ibu jom kita baca al Quran sekali....in syaa Allah anak awak akan dengar.... Sbb itu yg aku belajar dari seorang ustazah....

Hehe dont worry to much mommy. Sama laa dulu pun i mcm tu sbb first baby getting so excited tp at the same time . Eh betul ke bby ok dlm perut eh itu eh ini hahahaha . Mommy just enjoy your pregnancy moment. Banyak makan sayur2 minum susu, susu fresh milk kotak pun ok. Jalan elok2 jgn stress be happy. ❤️

Sama la sis.. Sakit perut sikit mesti risau, rasa lain2 terus risau 😂😂 Rasa nak hari2 jak pergi scan tgk keadaan baby.. Hahaha... Lbh2 lagi before ni pernah kguguran... Takut btul rasa... Sntiasa belai2 perut ckp moga baby sihat2 saja wlaupun blm da baby bump gik 😂😂

5y trước

sama lh... klu blh kerap nk g klinik.. nk thu perkembangan bby..

Betul tu sis... sy pun alami situasi yg sama sbb pnah keguguran 2X sebelum ni.. kdg2 smpai mimpi yg bukan2 sbb risau baby dlm perut ni okay ke x😅... mudah2an kandungan kali ni selamat sehingga melahirkan In Shaa Allah...

Sy pn mcm tu...even da ank nk msuk 4 still prasaan tu same..skrang da msuk 20w klau x rse bby gerak da risau...tp bile sy lmbt je mkn die punye kicking naik senak prot..cpt2 la ibunye cri mkn

Hihi.. Sama mcm sy.. Kdg2 x dpt elak.. Tiba2 risau ok ke baby kt dlm ni.. Sihat ke dia.. Haha smpai kdg g klinik nak scan. 😅 In shaa Allah baby ok je. Yg penting kte enjoy this moment. 🥰

Makan yang berkhasiat, banyakkan makan sayur, minum air kosong banyak banyak, jangan buat kerja @ angkat benda berat, banyakkan rehat 😊

fikir positif sis.. sbb sy pun dh 11w rsa mcm tu jugak.. normal risau sbb xnmpk depan mata kn.. Doa byk² moga baby membesar dgn sihat & sempurna.🤗💐

5y trước

pemakanan kena jga juga.. take care sis

same gak mcm sy... preggy 23wks.. riso sgt bby kt dlm sht ke x... lau xase grk bby tu,ya allah mcm2 pk... plus preggy wif gdm ni.. lg riso...

Sama la kita. Rasa macam tiap minggu nak scan. Hihi. Tapi tu la. Doa banyak2 tiap kali lepas solat supaya baby keluar sihat & sempurna nanti 😍