pregnant 9w

hai assalamualaikum sy nak tanya, ada tak yang tahu sebab mengalami masalah kencing sakit dan kencing tidak puas . sy risau sbb ni sec baby . first baby gugur bulan 2 .

12 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. masa sy bujang kerap kencing sakit sbb suka tahan kencing. doctor bg ubt mmg lmbt baik, ubt yg mcm soluble rendam dlm air. tp sy guna petua kt google. minum air oren yg ada isi oren tu mcm air botol oren tropicana twister tu. hari2 minum air tu Alhamdulillah lg cpt baik drpd ubt yg klinik bg 😅 lepastu tobat taknak tahan kencing. dulu suka tahan kencing smpai 5 6 jam. skrg pregnant 2 3 jam skali kencing, padan muka sy 😂

ya Allah. sy dah melaluinya. betul. memang sakit. rasa macam nak keluar air kencing tu, tapi bila pergi toilet, takde keluar apa2. memang penat & rasa tak puas. pergi klinik doc bagi ubat lawas kencing. selain tu ikhtiar kat rumah minum air barli & makan epal hijau. semoga dipermudahkan sis

Klu sampai mengganggu urusana awk, better g klinik trus ambik ubat lawas kencing.. sy dl masa prgnant ank second pnh jd gak tp masa tu bby bsar sikit.. nk tido pun xleh nk kncg pun xselesa.. smua bnda x kena.. kalini prgnant harap xkena la kencg koto tu.. xmo da rasa 😅

Banyak kan minum air putih .. Elak minum air 3in1 ke , caffein (include tea ) .. Keep on minum air putih . Jangan tahan kalau rasa nak kencing .. Option lain pakai je pants tu .. Kalau rasa nak kencing kencing je dalam tu .. Sekadar info ✌🏻

sis cuba minum air masak dan barli.. rebus barli letak daun pandan sehelai dua pastu rebus.. nti stiap hri bancuh barli dgn air panas .. minum kosong xyah gulaa . syee ikhtiar minum barli walaupun ad skip2 alhamdulillah kencing lawas

Lepas kencing, cuci bersih guna air sahaja & lap kering guna tisu. pastikan underwear awak kering & bersih jgk. selain dari tu minum bnyk air masak & jgn tahan kencing. InshaAllah membantu..

9mo trước

dah buat tapi still sakit daripada tadii sampai tkboleh tidur😭

Allahu. Kencing kotor tu sis. Memang perit kalo kena. Sis jgn tahan kencing, kerap minum air masak dan hari² minum air barli tanpa gula. Insyaallah membantu sgt pulihkan kencing kotor.

Klau sakit better sis g jumpa doc. Nnt dia akan check mcm mana. Sy dulu kencing tidak puas biasanya kencing kotor..

takut kencing kotor tu,smlm sy kena tahan wad dah sbab kencing kotor pastu air dlm badan kurang

kalau saya kencing sakit tu bila test kat klinik saya ada kencing kotor