Risau .

Hai , nak tanya , sy pregnant 9w..sy selalu risau adakah baby dlm perut sy sihat , mana macam ye kita nk tahu baby sihat selain scan .. ada yg bagitahu selagi takde pendarahan jgn risau baby okay ..betul ke?

30 Các câu trả lời

Rasa denyutan kat pusat..tekan msuk ke dlm..klu bdnyut..bby sihat2..hehehe Ini tips sy la...sbb sy pun anxiety terox mcm sis 😅

5y trước

Ye tu cuma nadi kite je...sbb sy comfinement lady pon klu urut org pantang sengkak atau urut peranakanang akn tekan pusat tu utk tngok kedudukan rahim kite.xde kene mgena dgn baby..sy pon peknen skang ni x brani tekan sbb ada bb

InsyaAllah suma jln lncr. Pastikan jga permakanan, sentiasa buat checkup, and jgn buat kerja berat. Jgn risau sgt. Hehe. 🥰 tahniah sis

Ibu² mengandung selalu akan ada fikiran macam tu sis sya masa awal2 mengandung pun macam tu tpy bila nak terfikir benda bukan2 cpt2 sya zikir

5y trước

Sma2

Ada pendarahan baru kena risau. Now rehat je ok. Jgn banyak bergerak. Enjoy your pregnancy 😇

selagi tak sakit yg teruk baby sihat. dont worry lah. sentiasa positive ye positive. hehe

Awk mkn mknn yg sihat insyaAllah baby dlm tu pon sihat juga...

Jgn fikir yg negatif.. in shaa Allah baby sihat jer di dalam tu..

think positif in shaa allah baby ok jgn stress2 n risau 😊

Selagi xde darah or spotting shud be ok. Jgn trlalu risau.

Sm la sis..sy pn mcm tu..first pregnancy, mesti tertanya2..

5y trước

Amin..sy tnya doc pn dia ckp selagi xad pendarahan, baby ok..so keep positive je la..huhu