buku pink

Hai.. nak tanya momy2,buku pink kena buat appointment dlu ke ? Tak boleh ke pergi n buat trus ? N ada pembayaran tak ?

18 Các câu trả lời

Lebih baik awak cll klinik kshtn bdekatan dlu before pergi. Tanya prosedur dorunk mcm mana.. cz tadi sy pn br je cll klinik..plan khamis depan nk p buka buku.. nasib la cll..rupanya dkt kwsn sy diaorang buka utk hari isnin sj. Klu awak ada byk masa blh ja p.. sy ssh sbb bkja.. kna apply cuti sama gn husband. Sbb tu sy choose utk cll dlu utk tau lbh detail. At least awak blh tau apa dkumen lg yg awak blh bawa.

Yup kena buat appointment dlu. Sebab nak buat tu pun lama juga. Nak cek kencing. Cek darah. Cek tekanan darah. Tulis nama..itu ini lagi d tanyannya. Dorang ada jadual quota untuk seharian pesakit yg datang. Hari mna yg kosong baru la mereka masukkan untuk d temujnji. Kerajaan xda pembayaran. Dulu saya masa 6 mggu baru tau pregnant. Trus buat temujanji. Dapat buat buku pun masa 11 mggu dah. 😅

5y trước

Begitulah. Nanti cek-up sama juga. Kena tggu giliran. Lecwh juga nak menunggu. 😁

Lain klinik lain cara kot sis.. klau tmpt sy, jmpa dktor byr rm1.00 saja utk pendaftaran.. lepas dktor sahkan pregnant, boleh bawa surat pengesahan tu ke klinik ibu dan anak. Lepas tu Nurse akan bagi tarikh lain utk buka buku.. wktu buka buku tu free je xda bayaran.

Sy bru buka buku sblom raya hri tu.. G gitu je kt kk tnpa appointment.. G ckp nk buka buku trus dia bgi form n buku soh isi then ambik drah, air kencing jmpe doc, dia scan nmok kantung je.. Xyh byr Tpi 3jam tunggu😅... Klinik ibu dn ank kt langat ni..

Mcm sy pegi buat jer terus sbb x ramai org...tp biasany kk kene buat appoinmnt dlu sbb nk buka buku pink nie ambik masa sikit...mommy boleh col kk yg mommy akn checkup tu tny comfirmkn betul2...

sy walk in je..kbtln pegi bukan turn zon tmpt sy..to sy pujuk jgk nurse nk bukak jgk..sbb xtaw bila blh dtg lagi sbb kerja..nurse pn lynkan aje😂 xde byran pape..

4y trước

Ni klinik kk atau klinik desa

Tmpt saya xperlu byar dn xprlu buat appointment . Sya buat buku pink lewat sikit prut dah 5bulan😅 bru2 ni kawan saya 5week dah bole buat buku pink 😊

5y trước

Xjugk .. Dpat nurse yang baik hati heheh

x perlu appointment, tp seeloknya pergi waktu pagi.. jgn lupa bawak sampel air kencing.. kalau dekat tempat saya bayar rm1 saja

col kk dulu utk sis confirmation. tmpt saya setiap hr isnin n rabu je. depend pd kk sis pegi dan di kenakan byrn. better pegi pagi.

4y trước

Berapa ye .. Lagi satu ni klinik desa atau kk

Tak perlu appoiment dan tak perlu bayar apa² kalau masa pula ikut KK area kite tu mcm mne, tempat saya pagi sahaja