Buku pink

Hai nak tanya.. mcm mana nak bukak buku pink ? Kalau pergi kk boleh bukak buku terus ke ? Ke kena buat appointments dulu ? Mcm mana nak buat appointment? Kena bawak apa ea nak bukak buku pink ? Saya dah masuk 6 minggu.

34 Các câu trả lời

Better call dlu utk appointment. Sbb kk kwsn umah sy dia ada giliran hari utk zon2 tertentu. Contoh mcm kg sy, hari utk lawatan ke klinik adalah pd hri selasa. Klu pergi terjah je mungkin lain kli kena pergi lagi. Tnya nurse apa yg perlu dibawa. Biasanya dia nk salinan ic kita dan pasangan dan kad nikah. Utk pertama kali suami pun kena ambik darah juga utk hiv test. Jd pastikan pergi bersama suami. Itu pengalaman sy la. Apa2 pun baik sis call dlu tnya tmbah2 musim pkp ni. Sistem kt klinik pun berubah. Tahniah ye sis.

3y trước

Ibu pon kena buat hiv juga ke?

Saya pergi je klinik ibu & anak dekat dengan rumah saya. Nak call memang tak ada nombor pun 😅 Masa datang, nurse cuma ambil data untuk isi muka depan buku sebab jadual hari tu dah penuh dengan appointment pesakit lain then nurse memang suruh datang lagi sekali untuk appointment pemeriksaan penuh. Alhamdulillah. Elok je layanannya.

Saya baru buat buku pink dekat kk semalam.. saya call dulu kk untuk appointment sebab sometimes nurse yg incharge kita tu tak ada dia ada hari yg dia ada dekat klinik.. tapi sy tak pasti kk tempat lain.. better call dlu.. kalau tak dapat pergi kk terus tanya procedure.. kalau dpt buat hari yg sama Alhamdulillah..

pegi klinik yg dekat ngan umah, bwk salinan ic suami isteri,salinan kad nikah, bil elektrik( x semua klinik mintak,bwk je,untuk confirmkan alamat je), ckp nk bukak buku, nanti nurse bgtau bleh bukak terus ke,atau die bg date, sy g masa 6weeks, nurse suh dtg balik bila da 8weeks,siap bg date lg.

Kol kk berdekatan.. Tanya Hari apa boleh buka buku pink. Dia x buat setiap Hari. Bawah salinan ic sendiri, suami, bil air, sijil nikah. Kalau pernah buat scan Kat private, boleh bawak sekali. Kalau boleh pi la sebelum 730, ambik no giliran. First time buka buku, agak lama.

call kk utk tanya.. tidak semua kk akan sama procedure utk buka buku pink.. ada yg 10weeks, ada yg 12 weeks baru blh buka buku pink.. lagi2 kalau kk anda kawasan zon merah covid19.. lagi lewat nak buka buku pink.. so better call dulu tanya 😊

call dulu kk untuk appointments. lain kk lain minggu untuk buat buku. ada tempat 12 minggu baru sruh bukak, ada tempat 10 minggu. better call dulu sis, nk elak kena marah. nurse ni pon kadang ikut angin dia je macam kita tahu semua prosedur.

Kena call kk terdekat dgn tempat kediaman kita dulu utk book appointment date. Nnt bawa filem scan kt swasta, 1 salinan sijil nikah & tak perlu bawa suami. Apa2 pun tahniah sis

Paling penting bawak 2salinan sijil nikah + kena tahu bila 1st day last period..bil2 semasa hanya utk tentukan betul tak alamat puan..sebab setiap KK ada kawasan dia masing2..

Better call dlu..tnya apa yg prlu d sdiakan n kndgan brpa mggu br boleh daftar..mcm Saya kna srh blik wlpn doc lngkap sebab nurse nak 10 week k atas br boleh buat buku pink..