TAHU PREGNANT BEFORE PERIOD LEWAT

Hai nak tanya mommies semua, ada tak kat sini yg tahu diri sendiri pregnant awal sebelum sampai tarikh datang bulan? Kalau ada boleh bagitahu tak mcm mana blh tahu pregnant? Sebab biasanya kan bila period lewat baru kita tahu yg kita pregnant kan. Mohon ada yg jawab. Thanks ?

60 Các câu trả lời

Sy check upt 5 hari sbelum tarikh period sepatutnya dtg sbb masatu badan sy cepat penat, mengantuk, cramp perut mcm sengugut tapi tk period, breast sy membengkak tapi sebelum ni sy kalau nk period pun breast membengkak cuma dalam masa 3 hari lepas membengkak dia akan period tapi kalini membengkak dia agak lama dan sy selalu hidung berair 😹 then check upt, up double line terang lagitu 😇

4y trước

Okay thanks sis

🙋🏻‍♀️ tau awal dr tarikh patot period.. Time tu trasa sakit² perut mcm nk senggugut.. Tp instint lain macam.. Plus kerap sgt buang air kecik.. Asyik nk trkencing je.. Pdahal bulan puasa.. Xd minum pon.. Tp kerap sgt g tndas sbb nk kencing.. Then terasa nk check upt.. Tros ckp pregnnt.. 😄 skrg tga menunggu hari nk melahirkan frst baby.. 😍 doakan sy dpt brsalin sbelum overdue ye..

4y trước

Alhamdulillah tahniah sis 😍 Semoga dipermudahkan urusan sis utk bersalin dan semoga baby dan mummy selamat dan sihat. Aamiin

Saya tahu pregnant sebelum 2hari period. Hati gatal nak try 😂 sebab minggu nak period tu rasa lain sgt. Rasa pening kepala sampai takboleh bawa bincang. Ingatkan sebab cuaca panas. Lepastu tiap kali duduk tgh sembang dgn kawan kerja.. Rasa macam sengugut. Mcm ada benda puppp masuk. N masa seminggu lepas hbs period bfre, masa bersama suami tetiba ada spotting darah. Tapi masatu cek masih neg-.

4y trước

Lepas tu sis tau lepas buat upt ke? Uniknya pengalaman sis. Ada muntah2 juga ke sis?

Ya saya bgtu jg... Saya thu saya pregnant selera saya lain2... Saya x makan pedas n saya x suka cola.. Tp ari tu sya suka makan pedas n minum cola......perasan ni mau tidur jak..... Dari situ lah dapat thu mcm pregnant.. Pastu cek pregnant test... Alhamdulillah positif.. Pastu saya pigi hospital untuk sah kan betul saya pregnant 3minggu...tulah pengalaman saya ...

Tiada masalah sis , apa2 awak kena refer dekat dr.Masa awal tu saya minpi kata pregnant then bila saya buat test naik 2, time tu nk dkt dtg bulan dah, unexpected rezeki Alhamdulillah lepas tu tk buat keja berat2 dah, buat keja mana yg mna mampu😊. Saya jaga pemakanan tidak makanan makanan yg memudaratkan, makan acid folid dgn susu frisomum😊

Saya.. Masa tu lg 5 hari nak period.. Saya mengalami kekejangan perut sampai rasa perut tu mengeras, then ada keluar darah langsung tak touch pad.. Rasa mcm pelik sb hanya 2 hari jek...breast saya pn rasa sakit.. Saya ke klinik.. Doc suruh bt upt.. Dan masa tu positive.. 4 minggu.. Skrg saya dh 8 minggu preggy 😍

4y trước

Alhamdulillah, tahniah sis 😍 Semoga ada rezeki sy lepas ni. Aamiin

Gerak aty sis... Ntah napa trgerak aty rsa diri mcm brisi😂dan mlalui mimpi gak... Lgi2 bila sya brprgai pelik... Bila anak 1st nak mnyusu sya buli brabis... 🤣Sian time mnyusu sya tarik2 puting... Smpai nangis2 dia.. Sory syg👻dtmbh lgi husband x brapa sihat... Skali lewat 2 ary p cek... Yes positif

Sy lagi 3 hri sepatutnya period. On 19/2 masa bithday hubby..cek upt ada double line pekat. Huhu konon nk buat suprise kat hubby. Alih2 dia ckp mmg dah tau pun sy pregnant. Sbb smgu sblm tu sy kerap mual2. Xleh bau bdn dia. nk muntah2 n perut asyik sakit je. 😂 sabo je la dgn husband punya respons.

Sy chek smggu sblm tarikh period sy. Tgok eh naik line terang . And tarikh yg spatutnya sy dtg period setiap bulan tu tp x dtg2 so lewat je shari sy chek lg and hasil test tetap sama w line. Sy chek sbb tergerak hati nk chek . And ibu n adik sy dpt alahan . Then dorg suh chek. Skli betul heheheh

Yg sye pulak dh 6bulan tk dtg period sbb cucuk ubat lps czer buang cyst . Lps abis ubat tggu jgk period dtg blk, tk dtg² . Start bulan 1 , ttbe rase pening la , ngidam la . Pegi check doc kate angin , tergerak hati nk beli upt. Check² +ve . Ingtkn tk dtg period tkleh pregnant . Rezeki kot 😅