keliru tentang gambar scan

Hai mumy2 semua nak tnya..kalau 10 week++ baby dalam kndugan memang besar ke atau kecil ye.sy doktor confuse 10 week atau bukan sbb baby sy dh besar dalam perut.mumy2 semua boleh kongsikan x.scan mumy semua mcm ne.rsau pun ada..takut due jauh sgt beza.

keliru tentang gambar scan
17 Các câu trả lời

Dari gambar scan ada details tulis, CRL baby sis baru 3.76cm ☺️ Nota: Crown-rump length (CRL) is the measurement of the length of human embryos and fetuses from the top of the head (crown) to the bottom of the buttocks (rump). It is typically determined from ultrasound imagery and can be used to estimate gestational age.

Dri pic scan tu normal je sy tengok klo untuk 10weeks..sy mase scan 10weeks++ lebih kurg mcm nii lah bby lebih kurg..3cm++ n dh nmpk tunas kaki n tangan goyg" dlm ketuban tuu..jantung bby pon doc bgi dengar , laju ...sy scan 10weeks++ nii masa admit hospital sbb hyperemesis gravidariaum..normal tu prkembangn bby sis

4y trước

Ooo yeke..thank u sis...

scan awak sama lah dgn saya 10 weeks normal ,tapi sy still x rasa denyutan jantung baby mungkin kulit tebal sangat alhamdulilah dokter cakap kalo kita kuat kencing bermakna bayi dlm kandungan sihat sekurangnya ada tindak balas baby

4y trước

Oo yeke..sis skrg ada rse kejang2 x dkt bwah perut kita ni.sy kalau nk bgun kadang2 rse kjang...dnyutan tu kdang x rse kdang rse..

Dkat result scan tu ada tulis 10weeks kira betul la tu. Masa scan memang nampak besar tapi hakikatnya janin masih kecil lagi.. tunggu 12week masa scan baby dah start bagi respond, main gerak2 kaki tgn dia lagi 🤭

4y trước

Ooo mengeras tu mmng dh blh rse sis...

dokter ckp kalau beze 2minggu tu normal... kalau lebih tu x normal.. saya kadang scan ada la beze 2 3hari.. bile ty dokter kata normal je.. janji baby sihat membesar dengan normal alhamdullilah

4y trước

Alhamdulilah.yela sis.sy pn hrap mcm tu..

Mcm sy sis...sya last period bulan 11..bulan 12 xde period...lps tu pregnnt...kalau ikutkan last edd saya 14/8..tp doc ckp ikut scan jd due 11/9 nnti...semoga dipermudahkan..aamiin...

4y trước

Semoga dipermudahkn..xsme dgn period kn

Sis sama Mcm sy. Ikutkan sy baru 11 week ++ Tp Masa scan, doctor ckp baby sy besar Mcm dah 13 weeks. Wallahualam. Bln 5 nnt next scan nak confirmkan.

4y trước

Ni sis 13 week ye..dh bsar ye.tulah kena scan lg untk pastikn due...

Normal sis, this is my baby 10 week..miscarriage..💔 doktor xtekejut pun, siap ada jari jariii..😂

4y trước

Ya Allah Sedihnya sy tgk.. Takziah yea awak.. Harap baby Momy sihat..amminn

4y trước

Tme ksh sis

nampak besar kt gmbr sebab doc zoom... sebenarnye masih kecil lg.. bru brape cm sis..

4y trước

O yeke sis.tme ksh kongsi info