confuse

Kalau ikut pengiraan manual, sy pregnant 10 week..Tapi kenapa bila scan usia kandungan baru 7 week

6 Các câu trả lời

Sama macam sy..kalau ikut kiraan first day period, kandungan dh 11week, tpi bila scan tunjuk kata 7week...Dr xd ckp ap²...lagi 2minggu follow up scan nk tgok cmna..in sya Allah..kita doakan yg baik2 shja..

Kadang² mesin scan tu setting dia xaccurate sgt. Sebab sy g scan dlm pengiraan manual doc 5week5Day dah. Tapi dlm screen tu tlis 4week. Doc pun ada ckp, jgn tgok yg tu yaa sbb mesin xaccurate.

Mesin scan tu dia kira mengikut saiz janin kita, macam manual pon.. tu just date je.. mungkin ovulasi lambat

Tgk pd scan.. biasanya edd scan 3x.. klu date x lari jauh dari first scan ok.. tp klu lari jaub tu x ok..

mungkin baby kecik agaknya

5y trước

Amin baby kita pun...harap semuanya selamat sehingga lhir.....

Normal bg ibu preegy