packing baju baby

hai momy saya nk tanya bila boleh packing atau basuh baju baby utk ke hospital ,dan baju apa g yg perlu bawa bby dan ibu .. set berpantang saya belum beli lagi .. 28weeks baby first tq ..

7 Các câu trả lời

Sya sblum 7bulan dah sediakan semuanya basuh semuanya... Peking simpan dlm kereta... Sbb kita tak tau jangkaan kita nak melahirkan.. Ada yg lahir pramatang ada juga yg ckup bulan... 😊

Masa kandungan 7bln sy dh prepare semua dlm beg, letak dlm keta.bwa ke mana saja.sbb nurse nasihat katanya bila2 masa blh je bersalin bila pregnancy dh msk 7bln

sy skang dh 7bulan dh lengkap semua, basuh dan packing letak dlm bonet kereta.. anything could happen.. set berpantang sy beli loose yg mana penting je

5y trước

beli minyak panas, air akar kayu untuk cuci bawah dan yg untuk minom, param, pilis dan minyak telon tuk baby.. yg jamu2 kemudian.. sebab awal2 baby akan kena kuning so xley makan/minom jamu srbab menyusu

38 minggu baru saya siapkan baju Nak ke hospital.tp X bnyak 1 beg saja..brg sya Dan beg baby campur sekali

Sya pulak dh msuk 36weeks bru packing brg ...sye buat duo beg 1baby,1 mommy snng xbrcmpur

Kalau saya rituh, 22w -30w dah start cari barang sikit2. Basuh jemur. 30w tu dah siap packing masuk dalam kereta dh. Bawak je kemana2. Masuk labour : bedung, topi, baju butang, pampers. Wad : bedung, topi, mitten, barut (optional), baju butang (2@3 pasang), pampers nb.

sebulan sblm mlhirkn buli sda sis prepare tu..cuci n masukkn dlm bag..nnt masa mlhirkn tgl angkt lg.. baju bayi selimut bayi stokin baby sarung tgn pampers.. topi tuk ibu spender kotex peralatan mndi sarung tuala stokin