Preparation for Newborn

Hai momsiess, baby saya baru 11w ++, rasa-rasa bila kita patut beli kelengkapan baby ya? Terlalu awal ke kalau beli sekarang? Bila sepatutnya kelengkapan perlu complete? Sis confuse. Please help. Thanks girls #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

42 Các câu trả lời

blh je klau stkt nk hilg kan berangan n nk puaskan diri,beli la baju newborn sehelai dua..sy pun mse ngndung mcm tu,rse tk sabar sngt..nmpk baby store memg rse nk shopping..tp trlalu awl..sy tunggu la 7bln kndungan bru beli.

Klau sy awl2 pregnant ni buat senarai brg pe y nk d beli dlu... Nnt dh masuk 5 bln dn ke ats bru start servey hrga n bli brg skit2... Bila masuk trimester ke 3,brg sume msti dh lengkap termasuk brg nk stay kt hsptal...😉

kandungan awak dah 7 bulan boleh start beli kelengkapan baby. set baju tidur 3 pasang rompers 3 pasang legging mitten stokin pampers minyak telon set mandian baby set tempat tidur baby dan so on lah..

sya strt 6 bulan dah slow2 bli brg bby, selepas tau jantina 😊 n masa awal trimester tu mggeram juga la teringin shopping brg bby, sya beli mittens shja utk lpaskn geram 🥲🤣 sbb excited kn

Saya beli masa 25weeks ke atas. Beli sikit sikit, simpan duit sikit sikit dahulu. Sebab dah 30weeks saya dah tak larat jalan. Mengah je manjang 😆 kena fahamkan konsep kehendak dan keperluan sekali

boleh je beli awal sbb 3rd trimester nnt penat jalan. tapi mcm saya masa 33w baru start beli sbb 90% online je so rilek jela belinya 🤣

Trimster kedua dah boleh start beli. Awal2 tu survey2 dlu hrga barang n list. Kalau ikut first mmy mcm kita ni mmg excited😂 Semua nak beli. Last time sales nyesal, knp beli awal sgt hahah

Awal lagi sis. Fokus pregnancy dulu..jaga kandungan baik2. Kalau nak beli sikit2. Start 25 weeks dah boleh..kalau nak beli sekaligus semua boleh je beli msa 3rd trimester kandungan 7 bln mcm tu..

Mungkin terlalu awal untuk beli kelengkapan bayi. Usually trimester ke-2 nak masuk ke-3 baru digalakkan prepare. Waktu awal ni maybe boleh menabung dulu save untuk lagi few months 😉

awl2 nih boleh lh survey2 dlu.. mcm awl sgt nk beli brg2 baby..lg2 x thu jantina..bile dh thu jantina lg excited nk beli..saya 29w skrg tak beli pape pom lg..rase mcm awl lg🤭