Preparation for Newborn

Hai momsiess, baby saya baru 11w ++, rasa-rasa bila kita patut beli kelengkapan baby ya? Terlalu awal ke kalau beli sekarang? Bila sepatutnya kelengkapan perlu complete? Sis confuse. Please help. Thanks girls #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

42 Các câu trả lời

bagi sy masih awal utk beli..tapi dh boleh survey apa nak beli,simpan duit sikit²😊 20 week ke atas dh boleh shopping..sy pun tak sabar nak beli walaupun anak.kedua🤭

Sy beli masa 5bulan, itu pon sbb doc suruh beli, risiko bersalin awal, tup2 mmg on 32w dh beranak 😂 nsbla ank duduk nicu lama, dan la ibunya mengoder baju online🤭

bila dah tahu jantina atau 5bulan ke atas dh blh beli sikit². buat persediaan awl xpe. sbb bila dh masuk 3rd trimester ad org dh xlarat nak jalan sbb perut besar.

sy yg 36minggu ni pon x lengkap lgi.. barang baby dh siap.. barang sendiri pulak belom siap lgi 😌 so, kalau rase bajet x tebal boleh start dh beli yg patot..

Persiapan beg bersalin sebaiknya sebelum 36w.. sis blh rancang dulu apa patut nak beli.. saving dulu ke apa.. blh beli sikit² ka ikut keperluan..

sye stat mbeli ble 2nd trimester.. 1st trimester sye byk usha2 compare hrga brg murah2 dlm shopee n mall..

Sy 7 bulan pon belum settel lg barang2 bby , 11 weeks awal lg wak , sy start beli barang2 bby time 5 month

Boleh beli persiapan sperti sabun , bedak dll.. Baju² tu bila dh tau jntina bru beli 😊

Tggu bila dah tau gender baby, atau dah smpai 3rd trimester

Sy bru 14w rncang lps thu jntina baru bli brng baby 😂