semakan mykid

hai mommy,saya ada soalan..semak mykid dkt web ni btul ke ya? mykid still dlm proses,ada tak mommy sini yg ada pengalaman cek kt web ni yg mykid dah siap..

semakan mykid
40 Các câu trả lời

sy baru pegi jpn jln duta smlm.. sy buat permohonan mykid on 21 sept 2022.. but still skrg msih xdpat lagi dorg cakap kemungkinan besar mykid anak siap on 21 sept 2023.. ptutnye hritu bulan 12 pegi dorg ckp hujung bulan 1 siap.. pstu bile call ckp kne tggu 6bulan lagi.. sudahnye semalam pergi trus jpn tye kat pegawai kat kaunter tu die ckp makan masa setahun jugak la kne tggu smp tarikh permohonan genap setahun ..

1y trước

tpi certain jpn je prob.. klu jpn utc selalu cpt je

sy buat kt putrajaya, kt kertas lampiran tu tls dlm masa sebln boleh collect, tp x sampai sebln pun, dlm seminggu je dah siap, ank buah sy pulak buat kt shah alam, sampai baby dah 7 bln pun x siap lg, kena tgk kawasan jgk agaknye kottt, page utk check my kid ni betul, sebelum pergi memang sy check dulu online

ank sy 9bln dh still dlm proses..bila call jpn pn status yg sama xsiap lg stok xda 🙆..dh laa sy jauh di srwk nk balik smnjg jrg2..tnye dh siap nnti nk collect d srwk ja dye kata xboleh..tp ada kawan dr negeri len boleh pulak..ikot negeri agaknya

nak cepat dpt mykid buat dekat UTC..buat dekat JPN lambat silap hari bulan dia ckp kad pink tu habis.. kalau mak2 stay area Putrajaya boleh direct JPN sana, 1 jam siap kalau buat di UTC ambil masa 14-30 hari waktu bekerja..

1y trước

sya buat kt UTC la dh dekat setahun xdpt2

Mmg mykid lambat siap.. sy dimaklumkan oleh kwn yg kerja jabatan tu, katanya depa tunggu cip utk buat kad mykid tu.. sy punya pun dia kata 6 bulan lg baru siap.. so far buka akaun, daftar haji anak semua pakai je surat beranak

saya buat mykid masa 18/09/22, pastu masa bulan 01/2023 haritu call jpn tanya bila boleh siap dia cakap bulan 10/2023 call balik. huhu anak da setahun baru dpt mykid. tu pun tkthu laaa da siap ke belom.

saya ank da 4 bulan cek ckp dlm proses. sebb diri ni xpenyabor trus gi jpn .pastu dorg ckp xsiap lagi pastu suruh cek web je. eh tetiba minggu dpn siap da mykid nya.. adakah klo kita dtg bru nk buat ye?

Sistem tu mmg betul. Macam sy dulu g jpn kot damansara staf tu bgtau terus lepas 6 bulan baru cek website dan kalau website tulis dah siap bru dtg ambik. Ada tempat cepat ada tempat lambat.

saya anak dekat setahun xdpt2 lagi dikatanya kad habis, pastu diorg call sruh dtg ambil dh dtg diorg kata lambat lagi tggu bulan 6 ke 7 tggu nnti .xdpt lgi xtau la kita ni dh la jauh

Ye betul. Saya baru je pegi jpn sbb xpercaya website tu. Sebab dh dekat 6bln still dlm proses, bila tnya kat jpn dorang ckp mmg skrg dpt mykid lmbt. dorang suruh tunggu je🙄