Baby Is Kicking

Hai mommy2, nak tanya. Biasa nya minggu ke berapa mommy2 rasa ade kick from baby. Saya dah masuk 21w belum terasa lagi. It is normal?

24 Các câu trả lời

Saya around 15weeks dah start rasa. Memang confuse angin atau dia kicking/ quickening. Tapi nak make sure saya usik balik tempat tu and dia balas balik 😂 memang tergelak sebab excited. Biasa waktu malam kita lebih focus dapat rasa. Depends pada ketebalan kulit juga, saya kulit nipis perut tak besar tapi cepat dapat rasa baby, sekarang hampir setiap masa dapat rasa. By 21 weeks baby dah gerak kuat tu awak dah boleh bila baring2 usik2 sikit cuba focus rasa dia gerak, mula2 rasa macam dia jentik2 atau flutter.

Saya start rasa 16 weeks. Sekarang dah 17 weeks nak masuk 18. Sekali sekala bila angkat baju nak tengok perut sambil baring nampak juga la berombak

biasanya 17 weeks dah rasa. awak selalulah mengiring and try rasa ada tak gerakan tu.. mungkin awak aktif bkerja sebab tu tak sedar 😊

19week p ad sesetngah lmbt rasa tngok ketebln kulit ugk bb xsemua sma jgn risau k kdg2 24week bru ase p xrmai lah tngok ats org

sy 16 minggu dah rasa. memula tu x sedar baby kick. rupanya yg sy ingat perut berkeroncong tu, baby gerak2 tapi slow lagi.

Sy mse 18 weeks rasa flutterring je. Bergetar je kat perut. Dah 22 mggu bru rasa baby tendang, kuat sikit dr biasa

sy 17w da rase mcm geli..skrg da 22w..makin kuat tndangan..nak2 lau mengiring atau trlintang..mmg kuat dia tndng..

Normal.. sya masuk 25 26 minggu baru rasa kick sbb sya plussize.. skrng 32 weeks.. active betul baby😅..

rasanya awal 20 weeks kot rasa dah. tp sebelum tu mgkn dah kick cuma tak rasa sbb dia kecik lg kot

Awk baby first ya. Kdng lmbt sikit ataupun awk x perasan baby tu gerak. Sy btul2 rase after 20w ke atas.