Baby shy

Hai mommiess....Is it normal that baby didnt kicking when his daddy's touch my baby bmp....

195 Các câu trả lời

bby sy nk msuk 21 mgu.. siang krg aktif.. mlm mmg aktif.. kdg tu ssah nk tdo nk cri posisi tu pn ssah.. ke kiri x nk ke knan x nk.. mata nk tdo.. somi mmg tdo luar lh.. hahhaha psl sy boikot smua ats katil.. bcmpur la dgn dengkur dia mmg x ley nk tdo tpksa lh si somi tdo luar meredhakn diri khikhikhi.. korbankn diri dmi ank.. degupan jntung kuat.. mudah²an kta smua mlahirkn ank dgn slmt ya. ank yg comel dh soleh.

2y trước

Amin

Sy skang dah 21w... Bila papa dia kje... kami Berborak bukak speaker ... Bila dia dengar suara papa dia.. bukan men bergelora dalm perut ni... Huhuhu.. tp bila papa dia pgang snyap je kekadang... sy x sbar nk tunggu gerakan dia yg kita leh nmpk kat perut tu... Itu tunggu perut dah betol2 besarlah...huhuhu🤗 #babyfirst

2y trước

Haah sama laa biasanya malam dy aktif n bole nmpk gerakan halus kt perut 😬

Hi Lauren, same here! He stops moving the instant my hubby goes near my belly. He now thinks its just a terrible joke on my behalf and he is not really moving before he gets there. He will wait for 10 minutes with his hands on my belly and the instant he gives up and walks away the baby starts moving. Ive stopped telling him when hes moving because I feel bad. Hes seen and felt him roll over because its a large bump changing movement. But no kicks, punches or head butts. Soon Im sure 🙂

sy skrg 31w . baby sgt activ bila dgr suara ayh dy . melinjang2 dlm perut , ngilu sy dibuat nya😆 pantng dgr suara ayh dia . in shaa Allah baby girl rasa ny ni . bila balik keje penad . drive tu baru dapat rehad dpt borak2 dgn baby dlm perut . seronok rasa berlinang je airmata ni . rasa sebak n happy 🥺

3y trước

hurmm sama la sis,,, ni baby Bru 21 week tp bila Kita smbg ngn die.. die buat donno Jak.. tp bila ngn ayah die. terasa die kick2x tu.. bukan main hebat.bila mlm Kita dh tdo n then ayah die jenis tdo lmbt, bila ayah ye pegang perut die pun Mula la kick.. Kita yg ngah tido Lak rsa terkejut2x ... tp perasaan tu paling best bila ada😊 bonding antara baby, ayah ngn ibu die...

Hahaha sama lah. Memula ayah dia pgg dia diam. Baru nak kenal kot. Lepas 2-3hari tu, ayah dia letak tangan je, terus dia tendang kat tempat ayah dia letak tu. Alih tempat lain pun sama jugak 😂 dia tendang ikut tangan ayah dia kat mana. Sekali keluar haaaa amek muka sebijik ayah dia 😂 sampai dah masuk 4bulan ni lg sama.

Sy,pun nak mencelah juga la ek 😂 Kami suami isteri keje.. Suami blk 9mlm bru ade kt uma.. Time sy keje jarang nk main bola dlm tu.. Tp bila dekat2 nk kul9 wahh bkn main Gollll dlm perut tu 😂 sampai rasa nk terkencing terberak di buat nya 😂 tp lebih pd dady dia la touch je terus bg respond 😂

normal sis, sya pun sama juga.. masa p klinik, doktor cek perut sana juga dia tendang2, bhgn perut tinggi sebelah kanan, sekali scan rupanya bontot dia.. hahah.. comel.. 🤭 syukur baby boy 👶..

Saya pulak, bby suka dgn papa dia, papa dia suruh tendang, dia tendang.. sometime akn rasa tak taulah kepala ke apa tp rasalah then papa dia suruh betulkan kedudukan then mmg betul2 dia beralih kedudukan😂 time sy suruh tendang jenuh tunggu😂

4y trước

Ank bpk klu mcmtu🤣

I thought i was the only one. When his daddy is not around he is hyperactive moving. Kicking n punching just like his dad. But when his daddy is trying to have the conversation with him or rubbing my bump. He stay still n quiet. Hahaha

5y trước

Kannnnn. Sometime i feel pity for his daddy. Cz he always try hard to felt his movement. Everyday when he had the chance

Rasa normal utk semua kut.. my baby time daddy dia ajak bual dia tk gerak pun.. bila daddy dia dh tido berdengkur baru dia buat pesta dlm tummy ni.. then mummy dia laa yg tk dpt tido

3y trước

haha setuju.. betul, dia buat pesta dlm tummy time nak tido